Actorul Matthew McConaughey este favorit să devină guvernator al statului Texas, conform sondajelor

[ad_1]

Matthew McConaughey, celebrul actor câștigător de Oscar, este favorit să devină noul guvernator al statului american Texas, conform unui sondaj realizat pentru Universitatea Texas de ziarul The Dallas Morning News. Conform acestuia, actorul american ar beneficia de susținerea a 45% dintre alegătorii înregistrați, actualul guvernator republican fiind creditat cu doar 33%. 

Intențiile de vot prezentate în sondaj arată că dintre alegători conservatori, în general susținători ai republicanilor, 56% l-ar prefera în continuare pe republicanul Greg Abbott, actualul guvernator texan, în timp ce 30% l-ar alege pe McConaughey. Aceste date, alături de faptul că 66% dintre alegătorii democraţi şi 44% dintre cei independenţi participanţi la sondaj i-ar da votul lui McConaughey, l-ar putea tenta pe actor să-şi prezinte candidatura din partea Partidului Democrat, relatează Agerpres.

În luna martie, actorul a spus în cadrul unui interviu podcast că „ia în considerare” o posibilă candidatură la șefia executivului texan. „Este o posibilitate reală (…) deoarece am unele lucruri de arătat şi de împărtăşit. Care va fi rolul meu în acest leadership şi ce capitol al vieţii mele voi începe?”, a întrebat el retoric. McConaughey a mai speculat pe tema unei candidatura politice la alegerile din noiembrie 2020, însă ulterior a respins ideea în emisiunea „The Late Show” al lui Stephen Colbert.

Republicanul Gregg Abbott a fost ales guvernator în 2014 şi a fost reales în 2018. În Texas nu există limite pentru realegerea guvernatorului, iar Abott se pregăteşte de o nouă candidatură în noiembrie 2022.

Actorul din „Dallas Buyers Club” (2013) şi „Interstellar” (2014) sau din serialul „True Detective” nu şi-a declarat public afilierea politică, iar ideile sale politice sunt destul de ambigue. În februarie 2017, Matthew McConaughey i-a îndemnat pe cetăţeni să-l accepte pe Trump ca preşedinte. Ulterior agentul său a spus că declaraţiile actorului se refereau la momentul de învestire a preşedintelui, cu mult înainte ca politicile lui Trump să fie prezentate.

Cu altă ocazie, el a calificat stânga ca „arogantă”, sugerând faptul că ar fi de centru, ceea ce nu i-ar atrage pe alegătorii independenţii din Texas, deşi deocamdată intenţiile de vot îi sunt favorabile actorului texan.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..