Femeia care ar putea fi următorul cancelar al Germaniei. Cine este Annalena Baerbock

[ad_1]

Pentru prima dată în istoria lor de patru decenii, Verzii germani au anunțat un candidat pentru funcția de cancelar. La alegerile din luna septembrie, Verzii vor juca un rol important.

Luni, Partidul Verde a anunțat că Annalena Baerbock, de 40 de ani, va fi cea desemnată pentru a intra în cursa pentru funcția deținută acum de Angela Merkel, după alegerile din septembrie. Baerbock este, probabil, singura femeie care va candida pentru această funcție, potrivit BBC.

Annalena Baerbock FOTO: Getty Images

Odată considerați doar o adunătură de hipioți în sandale și cu barbă, Verzii vor intra, cel mai probabil, în următorul guvern. Cu conservatorii indeciși în privința candidatului lor, Partidul Verde ar putea ajunge să joace un rol decisiv în noua coaliție. Iar asta ar putea însemna că Annalena Baerbock va fi următorul cancelar al Germaniei.

Ea este deja comparată cu alte femei tinere care au ajuns lideri, din Noua Zeelandă sau Finlanda.

Annalena Baerbock s-a născut în 1980, în același an în care a fost fondat partidul din care face parte. Părinții ei au luat-o de mică la demonstrații și mitinguri anti-nucleare. Ea spune că și-a petrecut copilăria la proteste, printre tunuri de apă și mâncând prăjituri.

Potrivit celui mai recent sondaj, Verzii au 22% din voturi, fiind a doua formațiune după blocul conservator CDU/ CSU al Angelei Merkel.

Conservatorii au scăzut de la peste 40% în vară, când Germania gestiona relativ bine criza generată de pandemie, la 29%. În unele sondaje, conservatorii înregistrează un procent și mai mic, cu doar patru sau cinci puncte în fața Verzilor.

În timp ce conservatori s-au implicat, în interior, în lupta pentru putere, Verzii au început în liniște să-și aleagă candidatul pentru postul cel mai important din stat. Nu s-a știut absolut nimic despre cine ar putea fi până luni, când decizia a fost anunțată oficial.

Editor : D.C.

[ad_2]

Citește mai mult..