Klaus Iohannis participă la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din IlfovPreședintele Klaus Iohannis va participa la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din județul Ilfov, în comuna Afumați, la ora 12.00. Astfel de centre sunt inaugurate astăzi în 7 județe.

Este vorba despre Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Șeful comitetului național pentru vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunța ieri că de astăzi începe vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile.

„Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a spus Gheorghiță.

În centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri Moderna, care pot fi păstrate la temperaturi de plus 2 – 8 grade Celsius pentru 30 de zile.

„Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a precizat Gheorghiță.

Editor : Monica BoneaCitește mai mult..