Un bărbat a găsit un tunel uriaș sub casa lui. După descoperire, misterul s-a adâncit și mai mult



După ce o parte din curtea lui s-a surpat, un bărbat din Illinois, SUA, a fost nevoit să facă reparații care au inclus și săpături, ocazie cu care a făcut o descoperire uluitoare sub casa sa.

Gary Machens a descoperit un tunel cu dimensiuni impresionante, din secolul al XIX-lea, sub casă și curte, despre care n-a avut nici cea mai mică ideea până acum. Se crede că această construcție datează din anii 1840, însă motivul realizării lui rămâne deocamdată un mister, potrivit Yahoo News.

Machens a explicat pentru presa locală că a avut o problemă cu un trotuar din curte, iar când a făcut săpături, a găsit tunelul. „Indiferent pentru ce au construit, a fost nevoie de mulți bărbați și multe ore”, a spus el în timp ce stătea în tunel.

Bărbatul crede că tunelul a fost închis, intenționat sau din necesitate, în jurul anului 1895, când toată zona a fost pavată cu un strat de cărămidă.

Bărbatul a mai spus că istoria casei sale este, oricum, fascinantă:

Trei foști primari din Alton au locuit în această casă de-a lungul anilor. Nu știu dacă vreunul dintre ei știa despre tunel. Casa a fost construită în 1890, iar tunelul prin 1840. Deci, a fost aici cu 50 de ani.

Pentru ce a fost folosit, nu știu. Avem hărți care datează din 1863, iar în zona asta nu era nicio construcție”.

Dimensiunile tunelului sugerează că acesta făcea parte dintr-un proiect mare de infrastructură, însă sunt doar speculații, din moment ce nu există nicio informație despre el.

 

Editor : D.C.



Citește mai mult..