VIDEO| Vara ar putea să aducă „Briza Relaxării. Când vom reveni la normalitate



„Briza” sezonului estival ar putea ridica – treptat – restricțiile – dar să nu sperăm la o relaxare totală de 1 iunie pentru că nu va fi așa! E avertismentul președintelui Klaus Iohannis care vine exact în momentul în care guvernul discută condițiile în care poate fi eliminată carantina de noapte și reluate evenimentele publice cu spectatori. Primul mare festival a fost deja anunțat pentru luna septembrie. Până atunci – am putea sta pe litoral fără mască… Dar nu de 1 mai.


In articol:


Întoarcerea treptată la normalitatea după care tânjim cu toții s-ar putea face simțită de la 1 iunie- când autoritățile vor să-i lase pe turiști să umble fără mască pe plajele de pe litoral. De această relaxare însă nu se vor bucura cei care merg la ștrand sau în alte părți la plajă- ori pe stradă- deși lumea e sătulă până peste cap să o poarte.

Totodată- comisia pentru revenirea la normalitate- după cum a fost sugestiv intitulată- are în vedere eliminarea carantinei de noapte- asta înseamnă că și localurile ar putea prelungi programul.

Citeste si: VIDEO -Resorturile din Turcia,renumite pentru serviciile de calitate excelentă

Desigur, asta se va decide probabil în fiecare localitate în funcție de incidența de infecții.

Totuși- s-ar putea relua evenimentele cu public în aer liber.
Adică să se dea frâu liber la concerte- după mai bine de un an în care artiștii nu au mai urcat pe scenă…

Iar primul festival a fost deja anunțat între 10 și 12 septembrie- în Parcul Izvor din capitală. Cap de afiș sunt 50 de artiști- printre care DJ renumiți.

Citeste si: VIDEO- Dezvoltare personală pentru copii cu ajutorul specialiștilor în domeniu

Pentru ca industria să fie repornită- însă- e nevoie de câteva măsuri- iar ministerul Culturii a

pus pe masa guvernului- două scenarii. Primul prevede un număr nelimitat de spectatori- cu o condiție: să fie limitat cât mai mult posibil riscul răspândirii bolii.

Când vom reveni la normalitate

Al doilea scenariu vorbește de incidența bolii. Adică- unde e sub 3 la mia de locuitori- să poată avea acces 500 de persoane la astfel de evenimente fără nicio dovadă medicală.

Iar acolo unde rata de infecție e între 3 și 7,5 la mie, pot lua parte doar 300 de persoane fără vaccin sau test.

Citeste si: VIDEO- Toți bărbații înșală- adevăr sau mit? Psihologii au răspunsul

Măsurile de relaxare sunt luate în calcul doar dacă oamenii se vaccinează în număr mare. Concret- ar fi vorba despre 5 milioane de români imunizați pentru ca normalitatea de altădată să nu ni se mai pară că am trăit-o în altă viață…

În momentul de față- România a vaccinat doar 2,8 milioane persoane cu prima doză și 1,6 milioane cu ambele doze de ser.

Citeste si: Vezi online serialul „La răscruce” subtitrat în limba română- Episodul 27, sezonul 1, joi, 22 aprilie 2021- VIDEO



Citește mai mult..