„Vreți să vă păstrați apele, atunci păstrați-vă și peștele”

[ad_1]

Aproximativ 150 de pescari francezi au blocat joi seara camioanele care transportă pește din apele Marii Britanii să pătrundă în cel mai mare centru de procesare a fructelor de mare din Europa, în orașul nordic Boulogne-sur-Mer, relatează Reuters, potrivit Politico.

Protestatarii sunt nemulțumiți din cauza dificultăților de a obține licențe care să le permită să pescuiască în apele britanice. Noile reglementări au intrat în vigoare la începutul anului ca parte a acordului britanic cu Brexit cu UE, dar condițiile stabilite pentru calificarea la o licență s-au dovedit dificile pentru majoritatea pescarilor.

Aceștia trebuie să arate că au pescuit în apele Regatului Unit din 2012 până în 2016 folosind date GPS. Doar 22 din 120 de bărci locale din Boulogne-sur-Mer au primit un permis din ianuarie, potrivit France Bleu.

„Vreți să vă păstrați apele??? OK… Atunci, păstrați-vă și peștele!!!”, au scris pescarii francezi pe un banner.

Guvernul francez a făcut apel la Comisia Europeană pentru ajutor în rezolvarea situației. Departamentul britanic pentru mediu, alimentație și afaceri rurale a descris protestul ca fiind „nejustificat”.

Citește și Pescarii britanici se plâng că Brexit este „o trădare”. Industria pescuitului pierde un milion de lire sterline zilnic

Editor : R.K.

[ad_2]

Citește mai mult..