Doar 38 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, cel mai redus nivel. Peste jumătate din israelieni, vaccinați cu ambele doze

[ad_1]

În Israel au fost confirmate doar 38 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr din ultimul an. Cifrele arată că această ţară a lăsat în urmă pandemia, după ce şi-a vaccinat mai mult de jumătate din populaţie, relatează duminică agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Cele 38 de cazuri au fost confirmate în urma efectuării a 8.752 de teste. Acest număr al noilor cazuri arată continuarea tendinţei descendente a pandemiei în această ţară, care este aproape să obţină prin vaccinare imunitatea colectivă şi continuă relaxarea restricţiilor antiepidemice.

Din totalul populaţiei, de circa nouă milioane de oameni, peste cinci milioane au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

De o săptămână israelienii nu mai sunt obligaţi să poarte mască în spaţiile deschise, iar atmosfera de pe străzi aminteşte în mare măsură de cea de dinaintea pandemiei.

Israelul mai are în prezent puţin peste 1.800 de cazuri de COVID-19 active şi numai 153 de pacienţi sunt internaţi în stare gravă.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..