Tragedie de Florii. 83 de morți într-un incendiu la ATI, într-un spital COVID-19

[ad_1]

Cel puţin 83 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu declanşat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi de COVID-19 în Irak.


In articol:


La miezul nopţii, în timp ce zeci de rude stăteau la capătul celor pacienţilor din unitatea de terapie intensivă din spitalul Ibn al-Khatib, rezervat pentru cele mai grave cazuri din Bagdad, focul a început să se extindă la mai multe etaje, a raportat o sursă medicală.

La originea tragediei s-au aflat tuburi cu oxigen „depozitate fără a respecta condiţiile de securitate”.

UPDATE. Cel mai recent bilanț al tragediei vorbește de 83 de persoane decedate, La primele ore ale dimineții se știa de 23-25 de morți. 

Citeste si: Tradiții și superstiții de Florii. Ce trebuie să faci în această zi sfântă

O adevărată catastrofă s-a produs într-un spital din Irak.
Cel puţin 83 de oameni- pacienţi şi rude ale acestora, au murit după ce rezervorul de oxigen, destinat pacienţilor COVID, a explodat. Flăcările au cuprins rapid mare parte din clădirea spitalului! Imaginile transmise de agenţiile de presă sunt dramatice. Spitalul este distrus, iar fumul şi cenuşa au acoperit în totalitate mai multe saloane. Alte 110 persoane au fost rănite în această tragedie.

Număr mare de răniți după incendiul de la ATI

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arătau pompieri încercând să stingă focul în mijlocul unei mulţimi de bolnavi şi rude care căutau să scape din clădirea situată la periferia de sud-est a Bagdadului.

Surse medicale şi de securitate au indicat pentru AFP duminică dimineața că 23 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite, potrivit Agerpres. Ulterior bilanțul a crescut fulgerător.

La rândul său, Apărarea civilă a declarat agenţiei oficiale irakiene că a putut „salva 90 de persoane din totalul de 120 de bolnavi şi rude” care se

aflau la faţa locului, refuzând în acelaşi timp să comunice un bilanţ al morţilor şi răniţilor.

Surse medicale şi de securitate au declarat că 23 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite, potrivit BBC[Sursa foto: Twitter / African Voice]

Citeste si: Un bărbat a fost arestat după ce a contaminat 22 de persoane cu COVID-19

Acest incendiu, provocat, conform mai multor surse, de neglijenţă, legată frecvent de corupţia endemică din Irak, a stârnit imediat un val de indignare în ţară. Guvernatorul Bagdadului, Mohammed Jaber, a reclamat „Ministerului Sănătăţii o comisie de anchetă pentru ca cei care nu şi-au făcut treaba să fie aduşi în faţa justiţiei”.

Tragedie similară celei de la Piatra Neamț

În ziua de 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18.30,

un incendiu puternic a izbucnit la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ, în urma căruia 10 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 7 erau rănite grav, inclusiv medicul de gardă de la ATI, care a fost transportat de urgenţă în Belgia.

Ulterior, mai mulți dintre pacienții aflați în stare critică în urma incendiului de la Piatra Neamț au decedat.



[ad_2]

Citește mai mult..