VIDEO – Grecia și Spania așteaptă turiști români



Sezonul estival se apropie, iar agențiile sunt deja pe ultima sută de metri cu pregătirile. Noua listă galbenă le-a dat planurile peste cap multor turişti, dar chiar și așa se gândesc cu jind la litoralul altora. Români care se află acum în Spania si Grecia ne povestesc care este situaţia acum în cele două ţări.


In articol:


Grecia, la care visează mii de români pentru vacanţa din acest an, ne aşteaptă cât de curând. „Acum, sunt deschise (n.r. restaurantele) doar pentru regim de take away sau delivery, deci nu se poate sta la restaurant la masă, dar, de săptămâna viitoare, de lunea viitoare, urmează să se deschidă la exterior!”,

spune Cosmin Vasile, reprezentantul unei agenții de turism.

Citeste si: VIDEO- Moment emoționant cu Jador, la întoarcerea în România

Chiar dacă Grecia a intrat de curând pe lista galbenă, cazurile au început oricum să scadă. Cosmin Vasile reprezintă o agenție de turism și are vești îmbucurătoare pentru turiștii români.

Sute de mii de români, așteptați în Grecia în sezonul estival

Autoritățile elene se așteaptă la sute de mii de români și sârbi în noul sezon estival.

„Ne pregătim de noul sezon pe Grecia! Aici, în cele 2 zile cât am stat în Paralia Katerini, i-am văzut pe hotelieri și pe cei de la restaurante, de la magazinele de suveniruri, se pregătesc de noul sezon toată lumea își face ultimele pregătiri”, spune Cosmin Vasile.

Citeste si: Grecia a fost introdusă pe lista galbenă. Ce se întâmplă cu românii care se întorc din această țară

Tot ce

mai trebuie să aşteptăm noi, românii, este ca Grecia să fie scoasă de pe lista galbenă de autorităţile de la Bucureşti, astfel încât să nu fim nevoiti să stăm în carantină la întoarcere, dacă nu suntem vaccinati cu rapel.

Ce spun românii din Spania

Spania, în schimb, nu mai e pe lista galbenă- iar asta deja se vede. Primii turiști au ajuns în Peninsula Iberică, ne povestesc românii stabiliți acolo.

În Spania există carantina de noapte între ora 23 și 6 dimineața.

„Deja sunt aici turiștii, de exemplu în zona noastră a Sevilliei, dețin plaja Matalascanas! Pe plajă inclusiv trebuie să dețină masca la guriță În zona Sevilliei au fost 2 săptămâni barurile închise, dar acum s-au redeschis și orarul e până la ora 8 seara! Afară e limitat, înăuntru 50% (n.r. grad de ocupare) și în terasă 70%!”, spune Alexandra, româncă stabilită în Spania. 

Citeste si: VIDEO| Vacanța în Grecia- anulată de Paște

Până acum, Grecia, Croația și Slovacia primesc turiștii cu vaccin și în cazul cărora au trecut 14 zile de la rapel. Muntenegru are aceeași condiție, dar e suficient să fi trecut doar 7 zile de la repel. Polonia, insulele Azore și Madeira, Islanda, Georgia, Estonia primesc turiști doar cu dovada vaccinării complete.

Între timp- Cipru, Spania, Thailanda și Germania acceptă doar cu test PCR negativ. Se așteaptă ca autoritățile de acolo să introducă acel coridor verde pentru turiștii deja vaccinați abia din vară.

Țări care acceptă turiști cu vaccin:
Grecia, Croația, Slovacia- vaccin cu minimum 14 zile de la rapel
Muntenegru- vaccin cu minimum 7 zile de la rapel
Polonia, insulele Azore, Madeira, Islanda, Georgia, Estonia- vaccinare completă cu rapel

Țări care acceptă turiști cu teste PCR negativ:
Cipru
Spania
Thailanda
Germania



Citește mai mult..