Carantina a fost ridicată în alte 4 localități de lângă București

[ad_1]

Alte patru localităţi de lângă București – Corbeanca, Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele – au ieșit din carantină de luni seara, de la ora 22,00. Incidenţa COVID-19 la mia de locuitori este luni de 4,68 în Corbeanca; 3,75 – în Bragadiru; 3,86 – în Ciorogârla şi 3,37 – în Măgurele. 


In articol:


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Corbeanca. Totodată, în urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din localităţile Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele, înaintate de DSP Ilfov, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat când se renunță la carantina de noapte

Ieșirea din carantină, după mai mult de 5 săptămâni

Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pe 22 martie pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 5 aprilie cu două săptămâni şi din 19 aprilie cu şapte zile.

Bragadiru a intrat în carantină pe 15 martie pentru 14 zile.
Măsura a fost prelungită din 29 martie pentru două săptămâni şi din 12 aprilie pentru alte 14 zile.

Citeste si: Soluția lui Florin Cîțu pentru vaccinarea în mediul rural

Și Capitala a trecut din această noapte într-un nou scenariu după coborârea ratei de incidență sub 3,5 la mie. S-a renunțat la carantina de weekend: „Putem să discutăm despre programul operatorilor economici și vineri, sâmbătă și duminică până la ora 21 și noi putem să ne deplasăm în afara locuinței până la ora 22! Sălile de sport de tip

fitness se vor putea redeschide pentru public”, a anunțat prefectul Capitalei.

Autorităţile anunţă şi alte măsuri de relaxare când va fi vaccinată 50% din populația capitalei. Până acum, aproape un sfert din populația Bucureștiului a fost imunizată. 

Premierul Florin Cîțu, anunț despre deschiderea restaurantelor

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seara că se poate discuta despre unele măsuri de relaxare doar după 1 iunie și a spus că restaurantele ar putea fi deschise la o capacitate de 30-40% indiferent de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

„Masca- nu cred că este momentul, în spaţiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat. Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare- putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%.

Acum putem să vorbim de altfel de turism în ţară dacă ne vaccinăm”, a spus Cîţu la TVR 1.

Citeste si: Soluția lui Florin Cîțu pentru vaccinarea în mediul rural

[ad_2]

Citește mai mult..