Angela Merkel dorește să colaboreze cu China în privința producției și aprobării reciproce de vaccinuri anti-COVID

[ad_1]

Cancelarul german Angela Merkel a propus o colaborare cu China în privința producției și aprobării reciproce a vaccinurilor anti-COVID, pentru contracararea pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.

„Nu putem stăpâni această pandemie decât în comun”, a declarat Merkel la Berlin, în cadrul unei conferințe online cu premierul chinez Li Keqiang. „China şi Germania pot juca un rol semnificativ aici”, a adăugat cancelarul german.

Merkel a cerut discuţii deschise privind producţia de vaccinuri şi o aprobare bilaterală acolo unde este posibil, „cel puţin cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a câştiga lupta împotriva virusului”.

La rândul său, prim-ministrul chinez Li Keqiang a recunoscut diferenţe de puncte de vedere în relaţiile cu Germania, în timpul discuţiilor online cu cancelarul Angela Merkel.

„China şi Germania au opinii diferite cu privire la anumite chestiuni. Acesta este un fapt obiectiv”, a declarat Li la începutul discuţiilor online între cele două ţări.

Atât timp cât ambele părţi „respectă interesele de bază” şi comunică „pe baza tratamentului egal şi a non-interferenţei reciproce în afacerile interne”, ele ar putea crea condiţii favorabile pentru a continua cooperarea fără probleme, a adăugat oficialul chinez.

Editor : M.L.

[ad_2]

Citește mai mult..