O să vorbesc cu domnul Barna. Trebuie să avem un buget rapid



Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de guvern, că se va implica în scandalul de la București dintre consilierii USR PLUS și primarul general Nicușor Dan. Cîțu spune că va avea o discuție cu copreședintele USR PLUS Dan Barna și că îi va invita la discuții pe consilierii din București pentru a media disputa. „Avem nevoie de un buget al Bucureștiului rapid”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă funcționează coaliția, după cea mai recentă dispută pe bugetul Capitalei, Cîțu a spus că „funcționează foarte bine”. Premierul spune însă că nemulțumirile din București trebuie rezlovate rapid.

„Coaliția funcționează foarte bine. Am auzit în timpul ședinței de guvern că bugetul Capitalei nu a fost adoptat. O să am o discuție și o să vorbesc cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la București să vedem, cum putem să rezolvăm situația, care sunt nemulțumirile. Trebuie să avem un buget al Bucureștiului rapid. Sunt investiții care trebuie făcute, dar vom avea o discuție și ne vom implica să avem o rezolvare cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu. 

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.

Consilierii generali USR PLUS au anunțat marți seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma promovată de primarul Nicușor Dan. Ei susțin că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist. Ei îl acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus și cer retragerea proiectului.

Dincolo de declarațiile oficiale, între USR PLUS și Nicușor Dan a izbucnit un conflictul după ce primarul general nu a fost de acord să își delege dreptul de semnătură viceprimarului PLUS, Horia Tomescu. Miza, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB, precum și schimbarea managerilor de spitale.



Citește mai mult..