Un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea. E nevoie să deblocăm această situație cât mai repede

[ad_1]

Premierul Florin Cîţu spune că bugetul Capitalei, respins inclusiv prin votul consilierilor USR PLUS, nu a fost discutat în ședința coaliţiei din această seară, dar că a vorbit vicepremierul Dan Barna despre acest subiect.Cîțu a avertizat că un Bucureşti fără buget „înseamnă probleme pentru toată lumea”.

„Nu am discutat în coaliţie despre bugetul Capitalei. Am discutat cu domnul preşedinte Barna şi vom media dacă este nevoie”, a spus Cîţu după ședința coaliției.

„E important să avem un buget la Bucureşti, pentru că orice întârziere a bugetului municipiului Bucureşti însemnă întârzieri de investiţii, întârzieri de facturi care se vor întoarce apoi şi nu vreau să ajungem să cerem bani de la bugetul de stat”, a spus Cîțu.

Întrebat care ar fi soluția de compromis în această situație, Cîțu a răspus: „Soluţia de compromis este să avem un buget cât mai repede. Este nevoie să deblocăm această situație cât mai repede pentru că un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”.

Bugetul Capitalei a fost respins în ședința de astăzi cu 17 voturi pentru, 22 împotrivă și 14 abțineri. Consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realiste”.

Nicușor Dan a reacționat spunând că că este „total nemulțumit” de rezultatul votului și că așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget.

Editor : Monica Bonea

[ad_2]

Citește mai mult..