6 beneficii ale matcha care te vor face să vrei să îl bei în fiecare zi

[ad_1]

În ultimii ani, matcha a crescut în popularitate datorită culorii sale verzi, a beneficiilor pentru sănătate și a faptului că face un latte minunat. Matcha face parte din familia ceaiului verde, dar este unic. Spre deosebire de formele tradiționale de ceai verde, unde frunzele sunt înmuiate în apă, matcha este pulberea făcută din frunze de ceai pisate. Din acest motiv, atunci când consumați matcha, obțineți o concentrație mai mare de nutrienți ai frunzelor (traducere: mai multe beneficii).


In articol:


Îl

puteți găsi cam la orice cafenea. Dar istoria bogată a lui matcha datează din secolul al XII-lea și a fost o componentă importantă a culturii ceaiului japonez de mai bine de 800 de ani. Cea mai faimoasă poveste este că călugărul budist japonez Myoan Eisai a plecat în China pentru a găsi ceai verde. Eisai și-a dat seama că matcha consumat înainte de meditație ar ajuta la menținerea concentrării sale de aceea a adus Matcha în Japonia.

Este important să rețineți că matcha japonez și matcha occidental există într-un fel de bule separate. Versiunea occidentală a matcha-ului poate fi găsită în latte matcha, în timp ce matcha japonez este foarte legat de ceremonia ceaiului, o modalitate ceremonială prin care ceaiul verde este pregătit și prezentat.

Ținând cont de acestea, acestea sunt câteva dintre beneficiile matcha care v-ar putea convinge să treceți de la cafeaua zilnică la un latte matcha zilnic.

1. Este încărcat cu antioxidanți și vitamine.

Ceaiul verde conține un tip de antioxidant numit catechine, precum și un alt grup numit polifenoli. Pulberea de matcha oferă o megadoză a acestor antioxidanți puternici, care pot ajuta la reducerea leziunilor celulare și la prevenirea bolilor cronice. Matcha conține, de asemenea, o varietate de vitamine, inclusiv vitamina A, B, C, E și K.

2. Ar putea stimula strălucirea pielii.

Experții recomandă să încercați matcha în loc de cafea timp de o săptămână, dacă aveți probleme cu pielea, din cauza nivelurilor sale ridicate de vitamine. Vitamina C stimulează producția de colagen atunci când este ingerată conform unui studiu din revista Nutrients. Iar vitamina B poate ajuta la promovarea unei schimbări sănătoase a celulelor pielii, potrivit unui studiu din jurnalul Advances in Skin & Wound Care.

3. Veți obține mai multă energie decât ați obține din alte ceaiuri.

Pudra de matcha are de aproximativ trei ori cantitatea de cofeină ca tipuri alternative de ceaiuri preparate. Ceaiul negru are 47 mg de cofeină pe ceașcă, iar ceaiul verde are 28 mg, în timp ce matcha are 70 mg de cofeină. Este aproximativ același beneficiu energetic- sau puțin mai mic decât- o ceașcă de cafea, care are aproximativ 96 mg de cofeină pe ceașcă (având în vedere că diferite cafele au niveluri diferite de cofeină).

4. Nu vă veți simți la fel de anxios ca după o cană de cafea.

Pulberea de matcha conține L-teanină, un aminoacid care s-a dovedit că reduce stresul. Un studiu din 2016 a constatat că consumul unei băuturi cu aproximativ 25 mg de L-teanină, cum ar fi ceaiul verde, poate fi extrem de eficient în reducerea stresului și creșterea neurotransmițătorului acid gamma-aminobutiric (GABA) din creier. Oamenii spun că atunci când beau matcha, au o vigilență lină și nu experimentează un impuls de cofeină, lucru care ar putea avea legătură cu componenta L-teanină.

5. Vă poate face semnificativ mai productiv.

Într-un studiu din 2017 publicat în Food Research International, oamenii care au băut matcha în mod specific (nu doar ceai verde vechi simplu) au cunoscut o ușoară creștere a atenției și a vitezei de procesare o oră mai târziu- probabil datorită unei combinații speciale de L-teanină, un polifenol potențial de creștere a energiei numit epigallocatechin gallate (EGCG) și cofeină.

6. Matcha ar putea ajuta la prevenirea cancerului.

Deși nu există nicio cercetare specifică care să dovedească beneficiile anticanceroase ale prafului de matcha în sine, oamenii de știință au analizat ceaiul verde ca categorie de ani de zile. Studii mai vechi au legat puternicul antioxidant EGCG de prevenirea cancerului și prevenirea creșterii celulelor cancerului de colon. Un alt studiu indică faptul că ceaiul verde ar putea fi eficient în sinergie cu medicamentele împotriva cancerului. EGCG este compusul magic care ar putea inhiba creșterea celulelor canceroase prin uciderea celulelor maligne.

[ad_2]

Citește mai mult..