Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie

[ad_1]

Premierul Florin Cîţu le-a mulţumit românilor care au ales să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Potrivit lui Cîțu, în acest moment în România există toate condiţiile să se ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. 

„Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Cu maşina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare. Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluţie este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”, a scris Florin Cîţu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Primul centru de tip drive-thru din Capitală s-a deschis joi dimineața în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Încă din prima zi (joi – n.r.), în fiecare minut în care centrul a fost deschis un șofer sau pasager a fost imunizat – în total, peste 700 de oameni. A doua zi (vineri – n.r.), primii doritori s-au așezat la rând de la 6 dimineața.La acest centru se pot vaccina și cetățenii din diaspora sau străinii rezidenți.

Citește și: VIDEO Vaccinare din mașină în Piața Constituției: Primii doritori s-au așezat la rând de la 6 dimineața. „Am adus-o și pe mama! Am convins-o”

Programarea în sine pare să fi fost o piedică în calea vaccinării. Centrele de tip drive-thru se dovedesc neașteptat de atractive pentru români. La Cluj-Napoca, în două zile, s-au vaccinat astfel peste 1.000 de oameni, iar la Deva, numărul celor vaccinați de sâmbătă încoace a trecut de 2.300. De miercuri, un astfel de centru există și la Arad, iar de joi și bucureștenii se pot vaccina direct din mașină, în Piața Constituției.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..