Florin Cîţu: „La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania”


Florin Cîțu a făcut noi declarații. Premierul a transmis care este situația la centrele de vaccinare drive-through din toată ţara. El a menționat că s-a vaccinat o persoană pe minut şi consideră că avem toate condiţiile să atingem ţinţa de 5 milioane persoane vaccinate până la data de 1 iunie.


In articol:


Florin Cîțu a vorbit despre situația persoanelor vaccinate din țară. „Vreau să le mulţumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Cu maşina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania.

Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare. Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluţie este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”, a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, primul anunț după „pacea” din coaliția de guvernare. „Vom avea…”

Românii se înghesuie la vaccinare

Conform Primăriei Capitalei, până astăzi la ora 12:00, la centrul drive-through din Piaţa Constituţiei au avut loc 257 de vaccinări. Centrul s-a deschis joi, de la ora 8.00 şi va funcţiona zilnic până la ora 20.00. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că centrul, care are patru fluxuri, va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie.

Citeste si: Ce restricții sunt impuse premierului prin noul acord de guvernare- DOCUMENT

Aglomerație la vaccinare.[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, primul anunț după „pacea” din coaliția de guvernare. „Vom avea…”

Comitetul

de coordonare a vaccinării a transmis că „centrele de tip drive- through sunt destinate marilor oraşe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”.

Citeste si: Cîțu anunță „revenirea la normalitate” de la 1 iunie: „Vom avea măsuri de relaxare la care visam de atâta timp”



Citește mai mult..