Numărul personal de mobil al lui Boris Johnson e disponibil pe internet de 15 ani

[ad_1]

Numărul personal de telefon mobil al lui Boris Johnson a fost disponibil pe internet în ultimii 15 ani, potrivit BBC.

Numărul de telefon, publicat într-un comunicat de presă din 2006, care nu a fost șters niciodată, pare a fi cel pe care premierul britanic îl folosește în continuare.

Săptămâna trecută, oficialii guvernului au negat că Johnson ar fi fost sfătuit să-și schimbe numărul de telefon.

Deputatul laburist Rachel Hopkins a declarat că disponibilitatea numărului de telefon al lui Johnson pe internet are implicații pentru securitate și crește riscul șantajului.

Downing Street a refuzat să comenteze joi seară, după ce informația că numărul de telefon al premierului poate fi găsit pe internet a fost raportată pentru prima dată de buletinul informativ Popbitch.

În 2006, Johnson era deputat și ministru pentru învățământ superior al „guvernului din umbră” al opoziției de atunci, iar în comunicatul de presă aflat încă în mediul online îi invita pe jurnaliști să-l contacteze pentru declarații suplimentare cu privire la o problemă legată de acest domeniu.

Agenția de presă PA a sunat la numărul de telefon joi seara, dar telefonul era închis și un mesaj automat spunea: „Vă rugăm să încercați mai târziu sau să trimiteți un sms”.

În ultimele săptămâni, Johnson a fost criticat pentru modul în care își folosește telefonul mobil, pe fondul unui subiect mai vast privind activitățile de lobby în cadrul guvernului.

La începutul acestei luni, presa a dezvăluit că premierul britanic a avut un schimb de mesaje cu omul de afaceri Sir James Dyson la începutul pandemiei, în care Johnson a promis să „rezolve” o problemă cu sistemul fiscal, astfel încât personalul lui Sir James să poată rămâne în Marea Britanie suficient de mult timp pentru a construi ventilatoare necesare serviciului public de sănătate.

Premierul a spus că a făcut „ceea ce trebuie” și „tot ce a putut” pentru a contribui la creșterea producției de ventilatoare pentru spitale.

Dar liderul laburist Sir Keir Starmer a criticat faptul că prietenii „care au numărul de telefon al prim-ministrului îl pot suna și întreba despre reduceri de impozite”.

Daily Telegraph a relatat recent că cel mai înalt funcționar public din Marea Britanie, Simon Case, i-a sugerat lui Johnson să-și schimbe numărul de telefon, deoarece era prea cunoscut.

Miniștrii britanici primesc telefoane mobile oficiale atunci când intră în Guvern, dar li se permite să-și păstreze numerele personale.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..