Marea Britanie analizează posibilitatea de a livra avioane de luptă Ucrainei

[ad_1]

Marea Britanie analizează posibilitatea de a livra avioane de luptă Ucrainei. Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a însărcinat pe ministrului Apărării, Ben Wallace, cu identificarea tipurilor de avioane militare ce pot fi livrate Kievului de către Regatul Unit, informează The Guardian.

„Prim-ministrul l-a însărcinat pe secretarul apărării care va investiga ce tipuri de avioane ar putea fi oferite, dar, să fie clar, aici vorbim despre  o soluție pe termen lung și nu de o capacitate valabilă pe termen scurt, de care Ucraina are atât de multă nevoie acum”, a declarat pentru The Guardian un oficial guvernamental britanic. 

Sursa citată a precizat că, până în acest moment, nu s-a luat efectiv o decizie referitoare la furnizarea de avioane de luptă britanice Ucrainei, dar acest subiect este luat în considerare „în mod activ” de către ministrul Apărării, Ben Wallace.

„Desigur, este o discuție în plină desfășurare și în alte țări, referitoare la avioanele de luptă pe care le au în dotare, unele fiind modele cu care piloții ucraineni sunt obișnuiți”, a adăugat oficialul guvernamental britanic.

Guvernul britanic speră să ca în această primăvară să primească primul lot de piloți ucraineni care să înceapă antrenamentul pe avioanele militare britanice, a mai precizat sursa citată.

Editor : M.L.

[ad_2]

Citește mai mult..