Toate centrele de imunizare din Mumbai s-au închis pentru că nu mai au vaccinuri

[ad_1]

India primește o nouă lovitură după ce autoritățile din Mumbai au închis timp de trei zile, începând de vineri, toate centrele de vaccinare împotriva COVID din cauză că nu mai au vaccinuri, scrie Reuters. Situația din această țară se agravează de la o zi la alta, pe măsură ce sunt înregistrate noi recorduri mondiale de infectări.

De la începutul pandemiei, India a raportat în total peste 18,7 milioane de cazuri de COVID și aproape 210.000, din cauza noii tulpini, mai contagioase și mai letale.

Astăzi, 30 aprilie, țara a atins un nou record global de infectări, cu aproximativ 386.452 de cazuri noi, în timp ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 3.498, asta într-o singură zi, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Spitalele sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față.

Dimensiunea dezastrului este atât de mare încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări și pe străzile mai multor orașe.

O nouă lovitură pentru India, aflată într-o gravă criză sanitară

Acum, însă, la toate aceste probleme se mai adaugă una extrem de importantă: India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, nu mai are suficiente vaccinuri pentru a face față celui de-al doilea val mortal de Covid-19, deși guvernul anunțase că va lansa sâmbătă programul de imunizare pentru toți adulții.

Astfel, în Mumbai, toate centrele de vaccinare au fost închise pentru trei zile, începând de vineri, până la aprovizionarea cu noi doze ale serului împotriva coronavirusului. Țara administrează în prezent două tipuri de vaccin: AstraZeneca și Covaxin – produs local.

Deși India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, campania de imunizare din această țară, începută în luna ianuarie, evoluează destul de lent. Până astăzi, doar 9% din cei 1,4 miliarde de oameni din India au primit o doză de vaccin anti-Covid.

Mai multe ţări au reacționat zilele trecute la criza prin care India trece și au început să trimită echipamente medicale.

Citiți și: Echipamentele medicale donate Indiei de România au ajuns la New Delhi cu o aeronavă militară

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..