Rugăciunea care se rostește în prima zi de Paște

[ad_1]

În tradiția românească se spune că de Paște cerurile se deschid, iar toate dorintele pe care ni le punem se pot îndeplini.


In articol:


Prima zi de Paște marchează Învierea Mântuitorului Iisus Hristos care a fost răstignit pe cruce de oamenii care L-a tradat.

Rostește această rugăciune în prima zi de Paște pentru sănătatea familiei și împlinirea dorințelor! Dacă îl vom slăvi pe Domnul, El ne va asculta rugăciunile.

Cea mai puternică rugăciune către Domnul Iisus Hristos pe care să o rostești de Paște: 

„Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ne‑ai invrednicit pe noi a trece vremea cinstitului si dumnezeiescului post de patruzeci de zile, care s‑a insemnat de Tine si s‑a dat noua prin Tine; Cel ce ai pus noua pocainta pentru mantuirea sufletelor si curatia trupurilor si spre izgonirea demonilor; Care ne‑ai aratat noua spre inchinare chipul cinstitei Tale cruci si ne‑ai daruit sa o sarutam cu atingerea nevrednicelor noastre buze;

Cel
ce ne‑ai invrednicit sa auzim de invierea prietenului Tau Lazar si de intrarea Ta in Ierusalim, intampinat fiind de pruncii evreiesti care graiau, strigand: osana intru cei de sus; si sa vedem mantuitoarele Tale patimi si sa ne inchinam dumnezeiestii Tale rastigniri, sulitei, trestiei, buretelui, pogorarii celei de pe cruce si ingroparii, si sa ajungem la cinstita si dumnezeiasca Ta inviere.

Rugăciunea care se rostește în prima zi de Paște[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: La ce oră începe slujba de Înviere 2021

Pentru aceea, vazand ziua invierii Tale, cu bucurie
strigam Ţie, Hristoase Dumnezeul nostru, si impreuna cu ingerii, cu arhanghelii, cu heruvimii, cu serafimii, cu toti sfintii si cu preacurata Maica Ta, Te slavim, laudandu‑Te pe Tine, marele Dumnezeu si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Si acum Te rugam, Stapane, pentru robii Tai acestia (N), care vin sub acoperamantul casei Tale celei sfintite, primeste pocainta lor si‑i iarta pe dansii, pentru invierea Ta, de multimea pacatelor celor nenumarate, stiute si nestiute, de voie si fara de voie; curateste‑i ca pe desfranata ce plangea, si ca pe Petru care se lepadase si plangand cu amar iarasi l‑ai primit.

Citeste si: Slujba de Paște 2021. Biserica Ortodoxă a publicat un set de recomandări pentru preoți și credincioși

Primeste smerenia si marturisirea robilor Tai, precum ai primit pe vamesul care cu suspin se ruga. Pune frica Ta in inimile lor ca sa se teama de Tine si sa Te iubeasca din toata inima lor.
Da‑le lor sa pazeasca toate poruncile Tale in toate zilele vietii lor, umbland dupa voia Ta.

„Invredniceste‑i pe dansii fara osanda sa vina si sa se impartaseasca cu preacuratul Tau Trup si cu cinstitul Tau Sange, ca, primindu‑le cu vrednicie, sa fie partasi imparatiei Tale, laudandu‑Te si slavindu‑Te pe Tine, impreuna cu Cel fara de inceput al Tau Parinte si cu Preasfantul si bunul si de‑viata‑facatorul

Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin”.

Citeste si: Alimentul-minune de pe masa de Paște. Îți curăță organismul de toxine!

Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este sărbătorită de români cu mare fast, creștinii au grijă să păstreze o mulțime de tradiții și obiceiuri în ziua de Paște, moștenite din moși strămoși.

[ad_2]

Citește mai mult..