Cine sunt cei mai bogați români în 2021. Cum arată topul dupa listarea UiPath la bursa din NewYork

[ad_1]

Daniel Dineș ocupă primul loc al listei celor mai bogați români în 2021. El este din Bacău și a devenit faimos după ce compania sa, UiPath, a fost listată la cea mai puternică bursă din lume, cea de la New York.


In articol:


Daniel Dineș din Bacău este directorul UiPath, compania de IT care a făcut ravagii la cea mai puternică bursă din lume. Românul a ajuns astfel în topul celor mai bogați 50 de oameni din lume.

Bărbatul a început afacerea într-un birou modest din București. Acum afacerea lui depășește o valoare de 37 de miliarde de dolari.

În urmă cu șase ani, când a înființat UiPath ca start-up într-un birou din capitală, avea doar șase angajați. În timp s-a dezvoltat într-o multinațională cu filiale în aproape 30 de țări.

Citeste si: Ce avere a avut Marcel Pavel. A ajuns oare celebrul cântăreț la sapă de lemn

Compania UiPath, inființată de Dineș, a înregistrat cea mai mare accesiune din istorie.

„Viziunea noastră se concentrează pe evoluția progresului uman. De aceea, vom continua să investim în cercetare și dezvoltare și consider că astfel putem crea o companie generațională care va revoluționa complet felul în care oamenii lucrează“, a declarat Daniel Dines, pentru CNBC.

Cei mai bogați români ai anului 2021

Conform Forbes Top, Daniel Dineș este pe locul I în topul celor mai bogați oameni din țară.

El are o avere de 7,7 miliarde de lei. Pe locul doi se află frații Dragoș și Adrian Pavăl cu 7,5 miliarde de lei. Compania deținută de cei doi se numește Dedeman. Aceasta a avut o creștere de 13,7% a cifrei de afaceri, în urmă cu doi ani. Este al șaselea an de creștere consecutivă.

Citeste si: Miliardarul Ioan Niculae a primit o veste uriașă în închisoare

Ion Țiriac se află și el pe locul trei, cu o avere de 6 miliarde de lei.

Țiriac a avut parte de o scădere a averii în timpul pandemiei, în timp ce averea lui Dines a crescut.

Pe locul patru o găsim pe Anastasia Soare. CEO la Anastasia Beverly Hills are o avere de 2,3 miliarde de lei. Chiar dacă a avut parte de pierderi, în ultima vreme, nimeni nu o detronează de pe locul 1 în industria sprâncenelor.

Locul cinci este ocupat de Zoltam Teszari, cu 1,9 miliarde de lei.

El controlează compania RCS & RDS, unul dintre cei mai mari furnizori telecom din România. Chiar dacă criza de anul trecut a lovit mai multe afaceri, compania lui Zoltan nu a avut de suferit.

Top 10 români bogați din România.[Sursa foto: PixaBay]

Pe locul șase îl găsim pe Radu Dimofte cu 1,5 miliarde de lei. HoReCa este domeniul care i-a adus faima și averea lui Radu. El controlează brand-uri precum: KFC, Pizza Hut, Taco Bell, Hard Rock Cafe.

Citeste si: Câți bani are de fapt Marian Drăgulescu! A dezvăluit la ”40 de întrebări cu Denise Rifai” suma câștigată din gimnastică VIDEO

Locul șapte este ocupat de către Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, cu 1,4 miliarde de lei. Imobiliarele le-au adus succesul celor doi. Antreprenorii se numără printre cele mai importante persoane din industria imobiliara din România.

Familia Talpeș se află pe locul opt. Ei dețin o avere de 1,4 miliarde de lei. Talpeș a dezvoltat cel mau puternic brand românesc: Bitdefender. Brandul oferă soluții de securitate cibernetică pe plan mondial.

Citeste si: Cum arata bolidul de lux pe care Jador a cheltuit o avere: „Manca-o-ar tata de frumoasa!” Cat au costat adidasii cu care a participat la Survivor Romania 2021

Pe locul nouă o găsim pe Anca Vlad cu 1,3 miliarde de lei. Ea deține grupul Fildas-Catena, implicit cele mai cunoscute farmacii din țară: Catena.

Locul zece este ocupat de către Iulian Dascălu. El deține o avere de 1,2 miliarde de lei. Dascălu dezvoltă proiecte imobiliare în țară de mai mult de 20 de ani. Imperiul lui se numește „Iulius”, ceea ce spune tot ce trebuie să știi despre averea omului de afaceri. Lanțul de centre comerciale include Iulius Mall și Palas Mall.

Chiar dacă România pare o țară săracă, ea ascunde sute de milionari care și-au ridicat imperii de-a lungul timpului.

[ad_2]

Citește mai mult..