Medic condamnat pentru ucidere din culpă la 3 ani după moartea lui Davide Astori, căpitanul Fiorentinei

[ad_1]

La mai bine de 3 ani după moartea lui Davide Astori, căpitanul echipei de fotbal Fiorentina, cardiologul care l-a consultat, prof. dr. Giorgio Galanti, a fost condamnat la un an de închisoare pentru ucidere din culpă. De asemenea, acesta a fost obligat și la plata unor despăgubiri de peste 1 milion de euro, pentru fosta parteneră a fotbalistului, fiica acestuia și părinți.

Profesorul Giorgio Galanti a fost acuzat de omucidere pentru că nu a evaluat corect unele anomalii pe care le avea jucătorul mort la 31 de ani. Potrivit expertizei medicale, acesta ar fi trebuit să fi eliminat din lot, însă rezultatul a fost ascuns, piotrivit La Repubblica.

„Sunt uimit, așteptăm motivația și apoi vom contesta sentința”, a spus avocatul medicului.

Sunt foarte fericită, i s-a făcut dreptate lui Davide, chiar dacă îmi pare rău pentru că moartea lui ar fi putut fi evitată. Sper că sentinţa va servi pentru a salva mai multe vieţi în viitor„, a spus Francesca Fioretti, fosta parteneră deviață a fotbalistului.

Davide Astori a murit în somn, într-o cameră de hotel din Udine, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018, la vârsta de 31 de ani.

În urma necropsiei s-a stabilit că murise din cauza unei afecțiuni cardiace care nu fusese diagnosticată.

În 2019, procurorii au descoperit că un certificat medical pe baza căruia Davide Astori a fost declarat apt de joc era fals. Procurorul Antonino Nastasi a susţinut că acel certificat a fost întocmit în jurul datei de 19 aprilie 2019 pentru a acoperi „neglijenţa şi incompetenţa” de a nu-i fi făcut jucătorului testele necesare.

Certificatul fals a fost întocmit de un colaborator al lui Galanti, cu contribuţia morală a acestuia din urmă.

Galanti şi medicul Francesco Stagno din Cagliari, unde Astori a jucat înainte de a ajunge la Florenţa, care au emis certificate prin care l-au declarat apt de joc pe căpitanul Fiorentinei, au făcut obiectul unei anchete pentru ucidere din culpă.

Potrivit procuraturii, cei doi medici nu au investigat extrasistolele apărute în timpul testelor de stres pe care Astori le-a efectuat în 2014, la Cagliari şi în 2016 şi 2017, la Florenţa.

Editor : D.C.

[ad_2]

Citește mai mult..