Ion Dichiseanu, interviu în pandemie. „A fost cumplit să stau în casă. Abia aştept să joc din nou, sunt entuziasmat precum un copil”

[ad_1]

Marele actor Ion Dichiseanu, a murit joi la vârsta de 87 de ani, după mai bine de trei luni în care a fost internat la Spitalul Floreasca din Capitală. 


In articol:


Într-unul dintre ultimele interviuri acordate presei, Ion Dichiseanu mărturisea că i-a fost greu să stea departe de lumea artistică în perioada de pandemie și că abia așteaptă să joace din nou, după ce lucrurile revin la normal.

Ion Dichiseanu spunea anul trecut că i-a fost cumplit de greu să stea în casă în cele două luni de carantină totală, cât a fost nevoit să respecte regulile de izolare. Noroc cu nepoţica sa, Anastasia, care i-a făcut această perioadă mai frumoasă şi l-a umplut de bucurie. Maestrul scenei româneşti a vorbit și despre primul film pentru copii în care speră să poată juca.

Citeste si: Marele actor Ion Dichiseanu a murit. Era internat la Spitalul Floreasca de mai mult timp

Citeste si: Ion Dichiseanu, marturisire emotionanta. Care este cea mai mare durere a actorului

Ion Dichiseanu: Îmi fac rugăciunile înainte de culcare. E importantă credința în Dumnezeu

„Pentru mine, să stau în casă două luni a fost cumplit.

M-am mai uitat la tv, dar mi-a lăsat aşa un gust amar să văd că s-a înrăit şi s-a urâţit lumea”, spune actorul în interviul acordat revistei Click. Imediat după ieșirea din starea de urgență, actorul spune a făcut foarte multă plimbare pentru că îi lipsise mişcarea:

Merg până la biserica noastră, apoi mă întorc. Biserica e vizavi de balcon, ascult slujba de pe balcon. Îmi fac rugăciunile înainte de culcare, îi mulţumesc lui Doamne, Doamne. E importantă credinţa în Dumnezeu. Ginerele meu face Teologia acum şi pot să spun că am ajuns să percep altfel lucrurile „.  

Ion Dichiseanu, împreună cu nepoțica sa

Legat de teama de coronavirus, Ion Dichiseanu spunea:” Îmi este încă frică, umblu cu mască. Prietenii m-au invitat la Călăraşi unde sunt cetăţean de onoare, dar nu m am dus.

Nu sunt fricos din fire, dar trebuie să am grijă de mine şi de nepoţica mea. Vreau să am conştiinţa împăcată că totul e bine. M-aţi întrebat dacă iau tratament? Eu să iau tratament?! Doamne fereşte, mai beau câte un whisky, iar noaptea, înainte de culcare, chefir sau ceai de noapte bună!

Citeste si: Ce se întâmplă cu actorul Ion Dichiseanu: „Tata trece din nou printr-o cumpănă”

Rol principal într-un film pentru copii

Ion Dichiseanu spunea că i-a fost greu să stea departe de lumea artistică și de public din cauza pandemiei de coronavirus și că abia aștepta să revină într-un rol principal într-un fil pentru copii. „Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil”. spune maestrul Ion Dichiseanu:

„Dar prietenul meu, Cristian Radu Nema, m-a distribuit cu rol prinicipal în filmul pentru copii intitulat „Fabrica de ciocolată”. Va fi un film excepţional, mai ales că la noi nu s-au mai făcut astfel de filme de la „Veronica” încoace, un film pe care să îl vezi la cinema la mall. Filmările vor avea loc la Braşov, într-un apartament interbelic superb, iar eu voi fi directorul acelei fabrici. La final de iunie vor începe filmările şi mă bucur enorm că am un astfel de rol, pentru că până acum am avut  numai roluri de băiat rău, am fost ba Generalul Nuţă, ba procuror, numai roluri în care apar ca om rău. Eu în realitate sunt un om bun, generos, sau cum mai spune fata mea „sunt bleg”, ca să mai zâmbim un pic, din păcate în vremurile noastre bunătatea este confundată cu altceva. Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil, iar în Radu am mare încredere. Cel mai talentat om!”

Citeste si: Primele imagini si declaratii ale martorilor de la accidentul in care a fost implicat Ion Dichiseanu

De ce a murit Ion Dichiseanu

Marele actor Ion Dichiseanu a murit, joi 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani. Era internat la Spitalul Floreasca de la începutul acestui an.

Fiica actorului a declarat că erorile medicale ar fi condus la înrăutățirea stării de sănătate a tatălui său. Ioana a mărturisit că  analizele tatălui său au fost interpretate greșit. În urma interpretării, medicii au ajuns la concluzia că actorul suferă de cancer.

După ce a fost trimis să facă o biopsie, Ion Dichiseanu ar fi contractat o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

[ad_2]

Citește mai mult..