Avertizare METEO! Cod portocaliu şi galben de ploi abundente. Județele afectate

[ad_1]

Meteorologii au actualizat o altă avertizare de cod portocaliu și galben de ploi însemnate cantitativ, până vineri dimineaţă pentru 25 de județe din țară.


In articol:


Potrivit Administrației Nționale de Meteorologie, pentru anumite regiuni din 11 judeţe din zona Carpaţilor Meridionali, a fost actualizată o avertizare de Cod portocaliu de ploi abundente.

Meteorologii ANM au anunțat Cod portocaliu și galben de ploi în 25 de județe din țară


ANM a actualizat din nou avertizarea Cod galben de ploi însemnate cantitativ, de joi seară până vineri, de la ora 10.00.

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei, în nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi la munte, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20…30
l/mp”,
potrivit ANM.

Avertizare METEO! Cod portocaliu şi galben de ploi abundente. Județele afectate[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cel mai mare aisberg din lume s-a desprins din Antarctica. Este de 20 de ori mai mare decât Bucureștiul

De asemenea, în intervalul: 20 mai, ora 20:00 – 21 mai, ora 10:00, ANM a anunțat că va fi Cod portocaliu de ploi abundente în câteva zone din următoarele județe: Prahova, Covasna, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Gorj.

„În zona Carpaţilor Meridionali vor fi ploi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 30…40 l/mp. În zona respectivă în ultimele 24 ore s-au înregistrat cantităţi de apă însemnate. La peste 1700 m, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 şi 130 cm”, au mai transmis meteorologii ANM.

Citeste si: Andrei Baciu anunţă că vor fi deschise alte 24 de centre de vaccinare cu serul anti-COVID Johnson&Johnson

[ad_2]

Citește mai mult..