UE nu recomandă rapelul cu AstraZeneca persoanele cu tromboze

[ad_1]

Persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză de vaccin AstraZeneca nu ar trebui să primească și a doua doză, a transmis Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), citată de Reuters.

Recomandarea EMA  pentru specialiștii din sănătate vine ca parte a unei analize a cazurilor rare, dar severe de tromboze care pot avea legătură cu administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca, dar și cu vaccinul Johnson & Johnson.

EMA a analizat astfel de cazuri începând cu luna martie și recomandă ca ambele etichete ale vaccinurilor să conțină un avertisment cu privire la problemele de coagulare.

Atât vaccinul AstraZeneca, cât și vaccinul J&J utilizează diferite versiuni ale unui virus cu scopul de a furniza instrucțiuni pentru transformarea proteinelor coronavirusului în celule care să producă răspunsul imun.

„Deși cazurile de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute apărute după vaccinare sunt foarte rare, EMA recomandă să fie conștienți de simptome… astfel încât să poată primi un tratament medical specializat prompt, dacă este necesar”, a transmis EMA.

Oamenii ar trebui să fie atenți la orice simptome de formare a trombozelor în termen de trei săptămâni de la primirea primei doze de vaccin AstraZeneca, Vaxzevria.

AstraZeneca și Universitatea din Oxford nu a transmis până la acest moment niciun comentariu.

 

Editor : A.P.

[ad_2]

Citește mai mult..