Ce se întâmplă cu cetățenii indieni diagnosticați cu Sars-Cov-2, la puţin timp de la sosirea în România

[ad_1]

Mai mulți cetățeni indieni au fost diagnosticați recent cu virusul Sars-Cov-2 după ce au ajuns în România. Eu sunt purtători a diferitelor tulpini de Sars-Cov-2, atât cea indiană, cât şi ce cea britanică.


In articol:


Mai mulți cetățeni indieni veniți în România au fost depistați cu noile variante coronavirus. Specialiştii INSP- CNSCBT spun că au intrat în posesia informaţiilor legate de cele două zboruri mai târziu, când nu se mai justifica identificarea contacţilor, argumentul fiind că un reprezentant al firmelor la care sunt angajaţi cetăţenii indieni nu a putut furniza în timp util autorităţilor din România informaţii despre cele două curse aeriene, pentru că a fost bolnav.

Citeste si: Când se vor vaccina gravidele. Un medic ginecolog face anunțul: „Ele aparţin unei grupe de risc”

Cetățeni indieni bolnavi de COVID-19

În aprilie 2021, au ajuns în Capitală 39 de cetăţeni indieni angajaţi în cadrul a două firme cu acelaşi administrator. Conform şefului DSP Ilfov, instituţie care s-a ocupat de gestionarea acestor persoane care lucrează în Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov, persoanele de naţionalitate indiană au avut test negativ la plecare din ţara de origine.
Apoi au intrat în izolare timp de 5 zile imediat ce au ajuns în ţară, conform unei proceduri a societăţii comerciale care i-a adus în România.

Citeste si: De ce există diferența de raportare a persoanelor decedate de COVID-19

Testele rapide antigen ale cetăţenilor veniţi din India au ieşit însă pozitive după această perioadă, conform şefului DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu. Mulţi dintre ei au fost internaţi în două spitale din Capitală: Spitalul Victor Babeş şi Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Şeful DSP Ilfov spune că a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică să identifice locurile unde au stat în avion cetăţenii indieni şi să stabilească din ce judeţe sunt cei care au intrat în contact cu ei.

„INSP-CNSCBT a intrat in posesia informatiilor referitoare la cele 2 zboruri cu care au sosit, în România cetăţenii indieni, după perioada maximă de incubaţe a bolii (după 15 şi, respectiv, 20 de zile), ceea nu mai justifica identificarea contacţilor din avion.

DSP Ilfov a informat INSP-CNSCBT, pe data de 05/05/2021, că reprezentantul firmelor unde sunt angajaţi cetăţenii indieni a fost contactat in repetate rânduri pentru a furniza informaţii despre cursele aeriene cu care aceştia au sosit în ţară.

Li s-a răspuns că persoana care deţine aceste informaţii nu le poate comunica, întrucât era bolnavă, dar cu promisiunea că informaţiile respective vor fi transmise la DSP Ilfov, în cel mai scurt timp.

Informaţiile au sosit la DSP Ilfov abia pe data de 05/05/2021, la orele 15:00, dupa 15 si, respectiv 20 de zile de la datele celor 2 zboruri, aşadar după cele 14 zile ale perioadei maxime de incubaţie”, au explicat la solicitarea News.ro reprezentanţii INSP.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei. 707 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus

Indieni bolnavi de coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Au trecut 30 de zile de la venirea indienilor veniți în România.

„Până în săptămâna 18 inclusiv, respectiv până la data de 9 mai 2021, au fost confirmate 7 persoane cu linia genetică B.1.617.2( n.red o variantă a tulpinii indiene), 3 cu B.1.1.7(n.red tupina britanică)şi 5 cu B.1.127.
Cu referire la B.1.617.2, vă informăm că pe data de 11 mai 2021 Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a publicat un document în care mentionează că îşi menţine evaluarea pentru B.1.617.1, B.1.617.2 şi B.1.617.3 că fiind variante de interes (VOI) şi nu de îngrijorare (VOC), dar că va continua să monitorizeze în mod activ situaţia. Un extras din documentul menţionat a fost publicat pe site-ul INSP-CNSCBT.

Linia genetică B.1.1.7 înregistrează transmitere comunitară în România de mai multe săptămâni.

Citeste si: Coronavirus în România, 22 mai 2021. Veștile sunt din ce în ce mai bune! Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore?

Linia genetică B.1.127 nu reprezintă nici variantă care determină îngrijorare (VOC), nici variantă de interes (VOI)”, au explicat specialiştii INSP pentru News.ro.

[ad_2]

Citește mai mult..