Lupta Iranului cu minerii de criptomonede. „Fermele” Bitcoin au copleșit rețeaua de electricitate a țării

[ad_1]

Iranul a trecut la o nouă metodă în încercarea sa de opri mineritul ilegal de criptomonede care a copleșit rețeaua de electricitate a țării: a trimis echipe formate din ofițeri ai serviciului de informații în toată țara pentru a găsi și confisca „fermele” care exploatează monedele digitale precum Bitcoin, fără licență, scrie Bloomberg, citat de Financial Post.

Creșterea valorii criptomonedelor din ultima perioadă i-a determinat pe tot mai mulți oameni să mineze pentru a obține monede virtuale. Succesul Bitcoin și al altor monede digitale nu este însă de bun augur pentru mediul înconjurător, business-ul de „miner virtual” proliferând atât de mult încât începe să amenințe securitatea energetică a unor națiuni.

Cu cât echipamentele de minare sunt mai puternice, cu atât crește mai mult factura la energie electrică, folosită atât pentru a alimenta aparatele, cât și pentru a le răci, astfel că, minerii de criptomonede caută țări cu tarife mici pentru acest sector.

Aici intră și Iran, țara care a devenit un magnet pentru minerii Bitcoin, atrași de tarifele foarte mici pentru energie electrică, ajustate în raport cu puterea de cumpărare locală.

Doar că, odată cu creșterea numărului de „ferme” Bitcoin a crescut și presiunea pusă pe rețeaua de electricitate a țării. Iranul nu mai face față consumului mare de electricitate iar autoritățile au fost forțate să diminueze iluminatul stradal și chiar să taie curentul la clădirile de birou, potrivit unui comunicat al distribuitorului de energie electrică Tavanir.

Denunțătorii mineritului ilegal de criptomonede

În încercarea de a opri aceste practici ilegale care pun în pericol securitatea energetică a țării, Iranul a pornit în căutarea tuturor „fermelor” de Bitcoin de pe teritoriul său.

O sursă cheie în aflarea informațiilor despre aceste locuri o reprezintă denunțătorii publici care raportează mineritul ilegal și care primesc până la 873 de dolari pentru ponturile date autorităților, o sumă mai mare de 7,5 ori față de salariul minim lunar.

De la începutul anului, autoritățile au confiscat sute de computere ascunse în case, garaje abandonate sau unități industriale, scrie presa locală.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..