Cîţu: „Dacă vrem să avem concerte în august şi septembrie, trebuie să ne vaccinăm!”

[ad_1]

Florin Cîțu îi îndeamnă pe români să se vaccineze. El este convins că anul acesta se vor putea organiza festivaluri şi concerte, dar trebuie să continue campania de vaccinare.


In articol:


Premierul României a declarat că anul acesta se vor putea organiza festivaluri şi concerte, dar trebuie să continue campania de vaccinare. Cîţu a vorbit despre faptul că organizatorii de evenimente au promis că vor susţine campania de imunizare şi aşteaptă ca această promisiune să se materializeze.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, detalii despre ce i-a lipsit pe durata pandemiei: „Să stai la o teresă şi să bei o cafea..” „Ultimul an a fost greu pentru oameni”

„În perioada august-septembrie, noi am dat semnale clare, şi eu sunt sigur că se pot organiza anul acesta. Dar nu pentru mine, pentru români. Direcţia în care mergem, e o direcţie clară.
Că nu sunt toate măsurile luate acum, e clar, este corect, dar noi am arătat cu fiecare măsură că mergem în direcţia pe care am promis-o. Ne ţinem de planul nostru, ba mai devreme decât am spus. Eu am spus iniţial că vom avea primele concerte după 1 august. Acum deja am relaxat condiţiile încât să putem să avem, dacă cineva reuşeşte să pună un astfel de festival, concert, să avem unul cât mai curând”,
a declarat Florin Cîţu la B1 TV, joi seara.

Virusul COVID-19 va fi învins doar prin vaccin

Cîțu a mărturisit că dacă nu ne imunizăm nu avem cum să depăşim pandemia şi că dacă ne dorim concerte, spectacole sau festivaluri, va trebui să contribuim cu toţii la campania de vaccinare.

„Acum 1000 de persoane pot fi persoane vaccinate, cu test sau care au trecut prin boală. Este o condiţie. Vrem mai mult de atât, astăzi, trebuie să fie toate persoanele vaccinate. De la 1 iulie avem iarăşi. Mărim partea cu persoane vaccinate care au trecut prin boală sau cu test, păstrăm peste persoanele vaccinate şi aşa mai departe. Predictibilitate, asta oferim. Le spunem oamenilor care sunt paşii pentru că în spate este o campanie de vaccinare care trebuie să continue. Până la urmă, fără vaccinare nu avem cum să depăşim pandemia. Şi dacă vrem să avem aceste concerte în august şi septembrie, trebuie să ne vaccinăm şi să contribuim toţi la această campanie”, a declarta Cîţu.

Citeste si: Florin Cîţu, declarații de ultimă oră despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Declarații – Florin Cîțu.[Sursa foto: Facebook]

Acesta a declarat că a obţinut promisiunea organizatorilor de festivaluri din Cluj că vor susţine public campania de vaccinare din România.

„Am fost la Cluj, promisiunea celor care organizează aceste concerte că vor susţine public campania de vaccinare. Aştept această promisiune să se materializeze în acest moment pentru că noi ne-am ţinut de promisiune şi mergem în direcţia promisă.
Nu este o condiţie, dar ar ajuta foarte mult pentru că sunt credibili, sunt vocile credibile pentru tineri, sunt cei care au acces la tineri şi au credibilitate până la urmă”,
a mai declarat premierul.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: „România are cea mai rapidă revenire economică din istorie..”

Premierul României afirmă că apreciază campania de vaccinare susţinută de mai mulţi artişti.

„Aţi văzut că e o campanie foarte bună a mai multor artişti care susţin campania de vaccinare. Este perfect aşa ceva pentru că sunt oameni care au încredere în vocile acestea publice şi vor să meargă la spectacole, concerte, stand-up, sunt multe evenimente care ne-au lipsit în această perioadă”, a mai declarat premierul.

Citeste si: Florin Cîțu a dat vestea mult așteptată: Cluburile și discotecile se redeschid la 50% din capacitare, doar pentru cei vaccinați

[ad_2]

Citește mai mult..