Mai mult de jumătate din populația adultă din SUA a fost complet vaccinată anti-COVIDMai mult de jumătate din populația adultă din Statele Unite a fost complet vaccinată, conform datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. Datele se referă la persoanele vaccinate cu două doze Moderna sau Pfizer/BioNTech, precum şi cu vaccinul monodoză Johnson & Johnson până la data de 1 iunie.

În total, 133.581.245 de persoane cu vârsta peste 18 ani au primit ambele doze de vaccin, reprezentând 51,7% din populaţia adultă din SUA.

De asemenea, 62,8% dintre adulţii din Statele Unite au primit o singură doză de vaccin, informează Agerpres.

În total, peste 168 de milioane de persoane din Statele Unite au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. Dintre acestea, mai mult de 135 de milioane sunt complet vaccinate, a informat marţi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Statul Vermont se află pe primul loc în campania de vaccinare, cu peste trei sferturi din populație vaccinată.

„78,4% din populaţia eligibilă a fost vaccinată, suntem la doar 8.708 de persoane distanţă de obiectivul nostru de 80%, atunci când restricţiile rămase vor fi ridicate”, a scris pe Twitter guvernatorul statului, Phil Scott.

Marţi au fost raportate 12.976 de noi cazuri de coronavirus în Statele Unite, numărul total la nivel naţional ajungând la 34.136.738. În aceeaşi zi, 287 de noi decese au fost raportate în ţară, numărul cazurilor mortale asociate COVID-19 la nivel naţional crescând astfel la 610.436..

Editor : M.L.Citește mai mult..