Descoperire uluitoare despre prezența coronavirusului mai devreme decât se știa

[ad_1]

Noul coronavirus, despre care se știe că a pornit din China în toamna anului 2019, era prezent în Statele Unite cel puțin din luna decembrie a acelui an, cu mai multe săptămâni înainte de primul caz confirmat în ianuarie 2020, potrivit unui nou studiu citat de AFP.


In articol:


Se credea până acum că New York sau Seattle sunt cele două oraşe pe unde a pătruns coronavirusul în SUA, însă noile cercetări demonstrează că poarta de intrare a fost alta și mult mai devreme decât știau specialiștii.

„Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului.

Citeste si: Cum se manifestă tulpina Delta, noua mutație contagioasă a coronavirusului

Noi date despre locul de pătrundere a COVID-19 în SUA

Institutul Naţional de Sănătate american (NIH) a analizat 24.000 de mostre de sânge prelevate de la voluntari din ţară între 2 ianuarie şi 18 martie 2020. S-a descoperit că anticorpi contra virusului SARS-CoV-2 erau prezenți la cel puțin nouă pacienţi la acel moment.

Anticorpii căutaţi cu aceste teste (IgG), care „neutralizează” capacitatea virusului de a infecta celulele, nu apar decât la două săptămâni după infectare. 

Primele mostre pozitive sunt cele ale participanţilor din Illinois şi Massachusetts, prelevate între 7 şi 8 ianuarie 2020, ceea ce sugerează că virusul i-a infectat la

sfârşitul lui decembrie, potrivit News.ro. 

Originea noului coronavirus, neclară

Lucrările, publicate în revista Clinical Infectious Diseases, confirmă rezultate similare ale Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), care au ajuns la aceeaşi concluzie în noiembrie anul trecut.

Un biolog chinez, director al unuia dintre laboratoarele Institutului de Virusologie Wuhan, a negat încă o dată, într-un interviu publicat luni în jurnalul New York Times, teoria potrivit căreia noul coronavirus ar fi putut scăpa din instituţia la care lucrează.

Teoria unui accident de laborator la Wuhan, în China, mult timp respinsă de majoritatea experţilor, a revenit puternic în ultimele săptămâni pe agenda publică.   Shi Zhengli, la conducerea laboratorului de înaltă securitate P3  (pentru „agent patogen de clasa 3”) de la institutul Wuhan, care studiază multe virusuri, printre care coronavirusurile, a răspuns unor solicitări venite de la New York Times prin telefon şi e-mail.

Prima reacție a lui Shi Zengli a fost vehementă: „Cum naiba pot să aduc dovezi despre ceva pentru care nu există nicio dovadă?”, a izbucnit ea

la început, dorind apoi să continue prin e-mail.

Citeste si:  Dovezi care arată că virusul Sars-Cov-2 a fost creat în laboratorul din Wuhan. Ce spun specialiștii

Conform publicației New York Times, Shi Zhengli a negat insistent orice ipoteză potrivit căreia laboratorul său a avut în posesia sa o tulpină a noului coronavirus înainte de pandemie.

De asemenea,  virusologul din China a dezminţit informaţiile,  publicate în presa americană, potrivit cărora trei cercetători de la institutul Wuhan au fost internaţi în noiembrie 2019, prezentând simptome compatibile

cu COVID-19, dar şi cu cele ale unei „infecţii sezoniere”.

Shi Zhengli nu a recunoscut nici acuzaţiile de manipulare genetică periculoasă. 

[ad_2]

Citește mai mult..