Ludovic Orban: Cred că această campanie de vaccinare ar trebui să se deruleze în continuare cu şi mai multă energie

[ad_1]

Preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat că e loc de mai bine în contextul desfășurării campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Liderul PNL a mai menționat că va trebui ca în urbanul mic şi în rural să se mărească numărul de caravane mobile în vederea vaccinării populației.


In articol:


”În matreie de campanie de vaccinare, evident că e loc de mai bine. Ar trebui spus că în mediul urban, în special în mediul urban mare s-a mişcat bine, în schimb, în urbanul mic şi în rural va trebui să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare foarte bună, în zilele în care se deplasează caravanele mobile

să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale, primari, preoţi, medici şi cadre didactice să convingem populaţia ca atunci când vine caravana să se vaccineze într-un număr foarte mare”, a precizat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL a declarat că odată cu venirea sezonului cald a scăzut și interesul oamenilor față de vaccinarea anti-COVID

”E loc de mai bine, evident.
Acum, vă mai spun un lucru, odată cu venirea sezonului cald, odată cu vacanţa a scăzut foarte mult interesul pentru vaccinare şi ca urmare a evoluţiei numărului de cazuri există o senzaţie de uşurare din partea multora care zic, da, mă vaccinez, dar mai încolo că acum poate vreau să plec în concediu sau nu e pericol, valul patru vine probabil în toamnă şi din cauza asta a scăzut într-un fel, interesul cetăţenilor de a se vaccina”,
a menționat Orban.

Ludovic Orban: Cred că această campanie de vaccinare ar trebui să se deruleze în continuare cu şi mai multă energie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății: „Campania de vaccinare în Sibiu este una dintre cele mai eficiente la nivel naţional”

Ludovic Orban susține că vaccinare anti-COVID a populaţiei trebuie se se deruleze cu mai multă energie și totodată cu adaptarea la diversele situații specificice, pentru a crește rata de vaccinare în rândul cetățenilor.

”Dar eu cred că această campanie de vaccinare ar trebui să se deruleze în continuare cu şi mai multă energie, cu o adaptare permanentă la situaţiile specifice şi la caracteristicile comunităţilor locale pentru a determina creşterea ratei de vaccinare pentru că e evident, cu cât va fi rata de vaccinare mai mare, cu atât şansa de a avea un impact foarte mare în valul patru al pandemiei se va diminua”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Citeste si: Florin Cîţu, videoconferinţă cu prefecţii în urma inundaţiilor: „Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact..” (VIDEO)


[ad_2]

Citește mai mult..