Israelul a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus

[ad_1]

Israelul anunță reintroducerea măsurii de purtare a măştii de protecţie în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli. 

Măştile sunt obligatorii în interior şi în exterior în zona Binyamina, la sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş situat situat între Tel Aviv şi Ierusalim.

Măsura vine la cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măştii după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional.

Cu toate acestea, într-o şcoală din Binyamina, 45 de elevi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar în Modiin au fost înregistrate aproximativ o duzină de cazuri noi, scrie Agerpres.

Ambele focare din şcoli ar fi asociate cu persoane care se întorc din călătorii în străinătate şi cu varianta Delta mai contagioasă a virusului, potrivit relatărilor din mass-media.

În urmă cu două săptămâni, Israelul a început să vaccineze adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a început campania de vaccinare în decembrie. Aproape 5,5 milioane de persoane au primit prima injecţie şi mai mult de 5,1 milioane sunt complet vaccinate.

Noile infecţii şi cazurile grave de boală au scăzut brusc în ultimele luni, cu doar 22 de persoane care sunt grav bolnave, în scădere faţă de aproximativ 1.200 la sfârşitul lunii ianuarie.

Editor : A.P.

[ad_2]

Citește mai mult..