Performanță imensă pentru un român la Wimbledon

[ad_1]

Singurul român de pe tabloul principal masculin care s-a calificat la Wimbledon şi-a început parcursul cu o victorie destul de valoroasă, atât sportiv, cât şi financiar. Află despre cine este vorba.


In articol:


Marți, 22 iunie 2021, Marius Copil, a reușit să obțină după mai bine de un an și jumătate o victorie imensă la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Astfel, Marius Copil, locul 222 mondial, l-a învins pe bulgarul Dimităr Kuzmanov, locul 244 mondial, cu scorul de 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat doar 68 de minute şi în care românul a servit excelent, reuşind şapte aşi şi încheind partida cu peste 80% puncte făcute atât cu mingile jucate pe primul serviciu, cât şi cu mingile jucate pe al doilea serviciu. De altfel, Kuzmanov nu numai că nu a făcut niciun break, dar şi-a creat o singură şansă de a câştiga un game pe serviciul adversarului.

Citeste si: Câți spectatori vor avea acces pe arena de la Jocurile Olimpice. Experții avertizează că este riscant

Performanță uriașă la mai bine de un an și jumătate pentru Marius Copil

Marius Copil nu mai câştigase un meci la un turneu de Grand Slam de la ediţia de anul trecut a Australian Open, când l-a bătut, tot în primul tur al calificărilor, pe Wu Tung Lin, din Taipei.

Marius Copil[Sursa foto: Instagram]

Se pare că Marius Copil are un meci mult mai greu în turul II al calificărilor de la Wimbledon. El dă piept cu francezul Antoine Hoang, locul 156 mondial şi favorit 31 în calificările de la Wimbledon. Hoang s-a impus în primul tur, scor 3-6, 6-3, 6-4, în confruntarea cu americanul Thai Son Kwiatkowski, locul 223 mondial.

Citeste si: Ce sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Vară 2020

Jucătorul de tenis, Antoine Hoang, are 25 de ani şi

cel mai sus a fost pe locul 98 mondial, în august 2019. A ajuns doar de trei ori pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, prinzând chiar un tur III la Roland Garros, în 2019, când a reuşit să-i bată pe Damir Dzumhur, din Bosnia Herţegovina, 6-4, 0-6, 7-6, 6-3, şi pe spaniolul Fernando Verdasco, favorit 23, 6-4, 3-6, 7-6, 7-5, înainte să fie învins de francezul Gael Monfils, favorit 14, 6-3, 6-2, 6-3.

Wimbledon 2020[Sursa foto: Instagram]

Marius Copil îl întâlnește a doua oară pe Antoine Hoang 

Din fericire pentru Marius Copil, nu este prima lor întâlnire deoarece cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, la Antwerp, în 2019, iar românul s-a impus atunci de o manieră categorică, scor 6-1, 6-3. În cazul în care trece, din nou, de Hoang, românul joacă pentru calificarea pe tabloul principal al competiţiei cu unul dintre Damir Dzumhur, Bosnia Herţegovina, locul 126 mondial, Quentin Halys, Franţa, locul 198 mondial, Alex Molcan, Slovacia, locul 158 mondial, şi Ernesto

Escobedo, Statele Unite ale Americii, locul 183 mondial.

 

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..