Masca nu mai este obligatorie în aer liber, în Spania, însă mulți continuă să o poarteMasca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber în Spania, pentru prima oară după un an de restricții, însă mulți dintre spanioli continuă să o poarte pentru a se proteja, relatează Reuters.

„Sunt surprins pentru că mă așteptam să văd foarte multe persoane care să renunțe la mască, însă majoritatea oamenilor încă le poartă”, spuen Manuel Mas, cântăreț din Madrid.

Deși conform noilor reguli ale autorităților spaniole măștile nu mai sunt obligatorii de purtat în aer liber, ele sunt încă obligatorii în spații închise sau în spații aglomerate, acolo unde distanțarea nu este posibilă.

Andrea Sosa, în vârstă de 20 de ani,   chelneriță din Madrid, spune că va continua să poarte masca pentru că nu a reușit încă să se vaccineze

Rata de infectare din Spania din ultimele 14 zile este de 95 de cazuri la 100.000 de locuitori, în scădere e la 150 de cazuri luna trecută, conform ministerului spaniol al sănătății.

Jumătate din populația de 47 de milioane a Spaniei a fost deja vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid.

În jur de 3,7 milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus în Spania, de la începutul pandemiei, iar 80.779 au murit din cauza Covid-19, conform datelor oficiale.

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..