Capsula Cygnus s-a desprins de Stația Spațială şi a ars la reintrarea în atmosferă, anunță NASA

[ad_1]

Capsula Cygnus, un vehicul spaţial privat de tip cargo, s-a desprins de structura externă a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), după o misiune orbitală de aproximativ patru luni. Capsula a ars la reintrarea sa în atmosfera Pământului, a anunțat NASA, care a făcut public și un video.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Încărcată cu deşeuri, capsula a părăsit laboratorul orbital în cursul zilei de marţi şi a ars după câteva ore la reintrarea sa în atmosfera Pământului, a anunţat agenţia spaţială americană (NASA) pe contul ei de Twitter.

Acest vehicul cargo s-a conectat la ISS după ce a fost lansat de la o bază spaţială din Wallops Island, situată pe coasta estică a Statelor Unite, în luna februarie.

Capsula Cygnus, construită de compania americană Northrop Grumman, a transportat atunci alimente şi astronauţi la bordul ISS, echipamente pentru ieşiri orbitale extravehiculare şi materiale pentru mai multe experimente ştiinţifice.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..