Țara care ridică restricţiile în plină pandemie de Coronavirus

[ad_1]

Aproximativ toate restricțiile anti-COVID-19 impuse din cauza pandemiei au fost ridicate în Anglia luni, această zi fiind denumită și ”Ziua libertăţii” în ciuda creşterii numărului de cazuri de Covid-19, care îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă.


In articol:


Astfel, începând de la miezul nopţii, în Anglia sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile se vor redeschide pentru public, iar servirea la bar este din nou autorizată, fără să mai existe o limită în privința numărului de persoane.

De asemenea, purtarea măştii nu mai este obligatorie, însă este recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Premierul britanic Boris Johnson îi îndemna duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când este necesar, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării restricţiilor împotriva COVID-19 în Anglia. Tot el i-a încurajat pe britanici să-şi facă şi a doua doză de vaccin atunci când li se solicită acest lucru, informează Reuters.

Citeste si: Ministrul Sănătății: „Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul 4 va fi al nevaccinaţilor..”

Cazurile în Marea Britanie sunt în creștere, însă premierul Boris Johnson a decis ridicarea mai multor restricții

Chiar dacă numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut foarte mult în ultimele zile, autoritățile încă speră că accelerarea campaniei de vaccinare va reuși să țină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav.

Ar fi „aproape inevitabil” ca infecţiile cu COVID-19 să ajungă la 100.000 de cazuri pe zi în timp ce 1.000 de persoane ar fi internate zilnic, a declarat un consilier ştiinţific al guvernului britanic în ajunul ridicării restricţiilor în Anglia.

Țara care ridică restricţiile în plină pandemie de Coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Virusul Sars-Cov-2 continuă să dea bătăi de cap. Ce se întâmplă la nivel mondial

Totodată, profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra şi membru al Grupului ştiinţific consultativ pentru situaţii de urgenţă (Sage), a declarat la BBC că aceste

cifre s-ar puteau dubla, dar acest lucru este „mult mai puţin sigur”.

Chestioat încotro se va îndreapta ţara după ridicărea restricţiilor, Ferguson a răspuns: „Este foarte greu de afirmat cu certitudine, dar cred că 100.000 de cazuri pe zi sunt aproape inevitabile”. El a subliniat că relaxarea măsurilor coincide cu începutul vacanţelor şcolare şi probabil că şi ratele de infectare printre adolescenţi „vor scădea”.

Citeste si: Când vine valul patru al pandemiei COVID-19?! Anunțul venit din Ministerul Sănătății

„Aproape sigur că vom ajunge la 100.000 de cazuri pe zi. Adevărata întrebare este dacă ajungem să le dublăm sau chiar mai mult?(…) Am putea ajunge la 2.000 de spitalizări pe zi, 200.000 de cazuri pe zi, dar este mult mai puţin sigur”, a adăugat el.

[ad_2]

Citește mai mult..