Noi detalii despre aterizarea elicopterului Black Hawk în București. Care este motivul aterizării

[ad_1]

Au apărut noi detalii din ancheta elicopterului american Black Hawk care a aterizat forțat săptămâna trecută în piața Charles de Gaulle din București. S-a aflat și motivul pentru care acesta a aterizat.


In articol:


În urma raportului făcut de către anchetatori, se arată faptul că în timpul zborului, în elicopter s-a aprins un senzor care arăta o defecțiune la cutia de viteze. În aceste condiții, piloții au la dispoziție foarte puțin timp pentru a aduce aeronava la sol deoarece exista riscul ca transmisia să se blocheze, iar acest lucru ar fi dus la un picaj.

Astfel, piloții elicopterului Black Hawk au decis să acționeze rapid și să aterizeze forțat în Piața Charles de Gaulle din centrul Bucureștiului.

Piloții elicopterului au prevenit o mare tragedie

În cazul în care piloții elicopterului nu acționau instant și nu aterizau în București, exista riscul unei mari tragedii. Procurorii spun că piloții s-au comportat exemplar, au identificat locul în care puteau să aterizeze și au efectuat manevra în doar câteva secunde.

Citeste si: Elicopter militar aterizat în intersecție

De
asemenea, anchetatorii de la Parchetul Militar au ajuns la aceste concluzii după expertiza făcută asupra elicopterului, care a fost verificat la baza militară 90 de la Otopeni.

Elicopterul de tip Black Hawk din SUA participa la pregătirile pentru Ziua Aviației. Aparatul a pierdut altitudine și a aterizat forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală, în Piața Charles de Gaulle. În urma acestui incident, parada aeriană care urma să se desfășoare în 20 iulie a fost anulată.

Joia trecută, pe data de 15 iulie 2021, elicopterul Black Hawk ateriza de urgență în Capitală, în Piaţa Charles de Gaulle. În zona incidentului, mai mulți stâlpi au fost prăbușiți. Elicopterul militar a aterizat în sensul giratoriu. Întâmplarea a fost filmată de participanții la trafic și de trecători.

Citeste si: VIDEO| Un elicopter militar a aterizat de urgență în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală

Elicopterul aparținea armatei din SUA[Sursa foto: Facebook]

Cui aparținea elicopterul Black Hawk

Aparatul de zbor de tipul UH-60 Black Hawk, care a fost nevoit să aterizeze de urgența, joi, în mijlocul Bucureștiului, aparținea armatei americane. Lungimea acestuia este de 19.74 m, iar numărul maxim de pasageri este de 11 persoane. Echipajul este format din doi piloți și doi șefi de zbor. De asemenea, Elicopterul UH-60 Black Hawk a fost introdus în armata americană în anul 1979.

Atunci a câștigat competiția pentru furnizare în Armata Statelor Unite.

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..