Elicopter prăbuşit în mare în timpul unei operaţiuni de stingere a unui incendiu pe insula Samos. Din echipaj făcea parte și un român

[ad_1]

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia, în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor. Potrivit presei elene, la bord se aflau 4 persoane, iar un membru al echipajului a fost salvat. Este vorba chiar despre pilotul român.

ACTUALIZARE 20.10. Bărbatul salvat este un pilot român, scrie presa greacă, care informează și că încă două persoane au fost găsite. Nu se cunosc informații despre starea acestora, deocamdată. 

Elicopterul decolase din Samos la ora 16:39, iar accidentul s-a produs la ora 17:55. Se apropiase de punct pentru a lua apă și când a încercat să se ridice a pierdut controlul și a căzut. 

La operațiunile de salvare participă 3 bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte 2 ambarcaţiuni. Se presupune că motivul prăbușirii este vântul puternic din zonă.

ACTUALIZARE 19.55. Conform agenţiei EFE, citate de Agerpres, din echipaj făceau parte un român, doi moldoveni şi un traducător grec.

Trei bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte două ambarcaţiuni sunt angajate în operaţiunea de salvare, potrivit pazei de coastă de pe această insulă situată în nord-estul Mării Egee.

Incendiul forestier a izbucnit la Samos în jurul orei 14:00 (11:00 GMT), iar trei elicoptere şi cinci avioane asistate de aproximativ cincizeci de pompieri au început operaţiunile de stingere a flăcărilor.

Vânturi puternice de peste 7 pe scara Beaufort (cu treisprezece niveluri) suflă în regiune în timp ce temperatura a ajuns miercuri la aproape 30 de grade Celsius în Grecia.

Trei persoane au fost date dispărute miercuri, după ce un elicopter care participa la o operațiune de stingere a unui incendiu de pădure pe insula greacă Samos s-a prăbușit în mare, informează Reuters.

„O operațiune de salvare este în desfășurare”, a declarat un oficial al pompierilor pentru Reuters, adăugând că la bord se aflau patru persoane.

Potrivit autorităților, o persoană a fost salvată.

Elicopterul a fost închiriat de guvern pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure, a declarat pentru Reuters un oficial al Ministerului Apărării, fără a oferi alte detalii.

Editor : A.P.

[ad_2]

Citește mai mult..