Elisabeta Lipă, la venirea canotorilor acasă: Îi mulțumesc domnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefonMinistrul transporturilor, Cătălin Drulă, a fost criticat de președinta Federației române de Canotaj, Elisabeta Lipă, chiar la sosirea în țară a lotului olimpic de cantotaj. Canotorii au adus României trei medalii – una de aur și două de argint – la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Elisabeta Lipă susține că ministrul Drulă nu i-a răspuns nici la telefon, nici la mesaje, atunci când a încercat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor. Problema ar pleca de la faptul că sportivilor nu le este asigurat un culoar dedicat pe lacuri sau pe Dunăre, unde să nu fie deranjați de alte ambarcațiuni folosite în scop recreativ. Din acest motiv, ei au stat în cantonament și s-au pregătit timp de patru luni și jumătate în Italia. Iar la antrenamentele finale ale olimpicilor, desfășurate în România, a fost nevoie de intervenția poliției pentru buna lor desfășurare.

„Aș vrea să-i mulțumesc și gazdei noastre de la Piediluco, care între timp a devenit a doua sau a treia noastră casă, având în vedere că acasă la noi stăm foarte puțin. Anul acesta patru luni și jumătate aproape au stat în pregătire la Piediluco și merită aplauzele noastre pentru că și-au dat silința. A fost un cantonament foarte bun și reușit și merită aprecierea noastră. Aș vrea să mulțumesc Ministerului de Interne, domnului Bode, pentru că prin Poliția transport naval, a reușit, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice, să ne asigure liniștea pe lac (…) Noi am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură, îi mulțumesc și domnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, asta nu înseamnă că a scăpat, pentru că legislația e clar că e învechită și trebuie modificată”, a spus, cu ironie, Elisabeta Lipă. 

Cătălin Drulă este al doilea ministru din guvernul lui Florin Cîțu care primește critici din partea sportivilor olimpici ai României, după ce săptămâna trecută a fost marcată de schimbul de replici între ministrul sportului, Eduard Novak, și Ana Maria Popescu, cea care a adus prima medalie obținută de România la JO 2020: argint la spadă.

Eduard Novak nu a fost prezent duminică la aeroportul Otopeni pentru a-i întâmpina pe canotori, fapt regretat de Elisabeta Lipă, însă ministrul, care este și sportiv și se pregătește pentru Jocurile paralimpice, participă la o competiție în vestul țării și le-a transmis un mesaj prin intermediul unui secretar de stat.

„Mulţumesc Ministerului Tineretului şi Sportului. Îmi pare rău că nu e şi domnul ministru aici, nu mi-am propus să-l cert sau să-l iau iau la întrebări, cum vă aşteptaţi. Pur şi simplu voiam să-i mulţumesc şi ştiam că oricând, chiar dacă bugetul federaţiei a fost mult mai mic în anul olimpic, nu aveam niciun dubiu că federaţia nu era ajutată pentru a merge mai departe pe drumul acestei performanţe frumoase pe care am plecat. Financiar, cheltuielile sunt enorm, enorm de mari, dar merită ultimul leu cheltuit pentru aceşti copii care au terminat Jocurile Olimpice şi să nu uităm că mai avem 3-4 discipline sportive care sunt acum în focurile JO şi cu siguranţă că merită merită susţinerea şi aprecierea noastre”, a spus multipla campioană Elisabeta Lipă.

Canotorii au revenit, duminică, în țară cu cele trei medalii câștigate acolo: aur la dublu vâsle feminin și două medalii de argint la patru rame fără cârmaci masculin și la dublu rame masculin. Toți sportivii din lotul de canotaj sunt invitați în această seară la Digi24, la ora 19:00, într-o ediție specială moderată de Teodora Tompea.

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..