IGSU va angaja peste 8.500 de oameni. Arafat: Este o hotărâre de Guvern „istorică”Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face angajări. Guvernul a aprobat miercuri 8.546 de posturi noi, care urmează să fie ocupate treptat, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, după ședința Executivului.

„Cel puţin pe linia protecţiei civile şi a situaţiilor de urgenţă, fără exagerare, o considerăm o hotărâre istorică, pentru că ne corectează o problemă foarte mare din punctul de vedere a resursei umane. Hotărârea de guvern care vine în urma unui memorandum care a fost aprobat în Guvern aduce 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 129 de posturi de ofiţer, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti”, a spus Raed Arafat.

„Va fi premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul IGSU şi care va reprezenta o pondere importantă în cadrul inspectoratului”, a adăugat el.

Arafat a spus că posturile urmează să fie ocupate treptat. Până la sfârșitul acestui an urmează să fie angajate 1.479 de persoane.

Editor : M.B.Citește mai mult..