Valul patru sau valul nevaccinaților. Pacienții ajung de acasă direct la Terapie Intensivă.Ne aflăm în valul patru cu aproape 1.000 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore pentru a doua zi consecutiv.


In articol:


Diferenţa în acest val, denumit al nevaccinaţilor, este că pacienţii ajung de acasă direct la Terapie Intensivă.


Săptămâna trecută la ATI, paturile erau toate goale și era liniște.

Andreea Brutaru, medic specialist ATI: ”A fost efectiv un boom. În mai puţin de două zile, ne-am umplut. Cazuri grave, da. Ajung în stadiu avansat al bolii, cu o afectare de peste 50%”.

În valul 4, pacienţii ajung de acasă direct la terapie intensivă. Este şi cazul acestei doamne, care are COVID pentru a doua oară. 

Maria, pacientă secţia ATI: ”În Noiembrie. Am avut uşor atunci, dar acum. Pur şi simplu mi-a fost rău, am venit aici şi nu am mai putut să respir. Din prima zi trebuia să vin. Am zi că e temperatură şi o tratez eu”.

Citeste si: A fost creată masca care neutralizează virusul SARS-CoV-2

Pacienții cu covid-19, vaccinați doar pe hârtie.

Valul patru este denumit și valul nevaccinaților. Însă unii contactează virusul și pentru a doua oară chiar dacă apar ca vaccinați.

Există zvonuri cum că mulți pacienți fac înțelegeri cu medicii, astfel încât vaccinul să existe doar pe hârtie.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta:  Un pacient care ajunge la spital cu o formă gravă regretă o astfel de acţiue. Dar atunci când un cadru medical este păratş la aşa ceva, este inacceptabil.

Este o crimă”.

Citeste si: Ce simptome au copiii bolnavi de Sars-Cov-2: „Pot face forme severe dacă sunt obezi”

La nivel național cazurile de infectare cu covid-19 au crescut cu 53%, în ultima săptămână.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: ”Noi nu am avut deloc pacienţi Covid vara acesta. Un spital care nu e de boli infecţioase şi a intrat deja cu pacienţi COVID indică o creştere a numărului de cazuri”.

Citeste si: 5 cazuri noi de infectare cu mutația Delta, în Constanța. Toți pacienții sunt vaccinați cu schema completăCitește mai mult..