VIDEO | Preşedintele Turkmenistanului, renumit în întreaga lume datorită pasiunii pe care o are pentru obiectele aurite, a mers la inaugurarea unui şantier cu o lopată și o roabă din aur

[ad_1]

În aplauzele turkmenilor, chemati sa participe la inaugurarea şantierului, preşedintele Berdîmuhamedov le-a demonstrat tuturor că meseria este brăţară de aur… la propriu.


In articol:


A început lucrările folosindu-se de o lopată, o roabă şi chiar şi un jgheab, toate din aur.

De altfel, cel care este liderul Turkmenistanului de nu mai puţin de 14 ani a ajuns recunoscut în toată lumea pentru faptul că îi pace să fie înconjurat de metalul preţios.

Citeste si: Klaus Iohannis participă la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova

Președintele Turkmenistanului, renumit pentru pasiunea sa pentru aur

Anul trecut, tot el a inaugurat- în piaţa centrală din capitala Așgabat, statuia uriașă a unui câine din rasa lui preferată, Alabay, iar momentul, fireşte, este tot din aur.

Iar… preşedintele nu s-a oprit aici! A dat şi o lege prin care rasa lui preferată de câini a fost inclusă în patrimoniul național şi i-a fost alocată o zi de sărbătoare natională.

Liderul de la Kremlin, Vlaidmir Putin, îi cunoaşte pasiunile, aşa că, în urma unei întâlniri oficiale, i-a făcut cadou un căţel Alabay, pe care Berdîmuhamedov îl are şi

astăzi.

Citeste si: Prima reacția a lui Joe Biden despre criza din Afganistan: Totul se opreşte acum

Președintele Turkmenistanului are și o statuie făcută tot din… aur

Preşedintele Turkmenistanului are şi o statuie din aur, în care este reprezentat EL, cu un porumbel în mână și călare pe un armăsar, iar palatul prezindential străluceşte la propriu, şi la exterior, şi la interior.

Adesea considerat în presa internaţională drept un dictator, Berdîmuhamedov nu a aplecat niciodată urechea la ce spun… gurile rele.
Şi-a văzut mereu de planurile sale, care nu exclud demiterea unor miniştri în direct, la televizor.

Acum, preşedintele Turkmenistanului pare că îşi pregăteşte retragerea, pentru că mandatul îi expiră în 2024. Aşa se face că, la începutul acestui an, şi-a numit propriul fiu în funcţia de vice-premier.

Acest lucru înseamnă că băiatul este, acum, al doilea om in stat, pentru că în Turkmenistan nu există functia de prim-ministru, şi, probabil, îi va urma la conducerea ţării.

Citeste si: Ședință de ultimă oră! Klaus Iohannis s-a reunit cu Miniștrii Sănătății și Educației pentru a pune la punct ultimele detalii despre noul an școlar

VIDEO- Inaugurarea la care a participat președintele Turkmenistanului:

[ad_2]

Citește mai mult..