Referendumul pentru alipirea comunei Țintești la Buzău a eșuat: Doar 10% din buzoieni s-au prezentat la urne
[ad_1]
Referendumul pentru unificarea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti, organizat duminică, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la urne: doar 10% din buzoieni au mers să voteze.
Imediat după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma, iniţiatorul proiectului a transmis într un mesaj pe Facebook că respectă decizia buzoienilor, însă este de părere că unirea celor două localităţi ar fi dat o şansă mai mare Buzăului.
„Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Ţinteşti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspiraţia, viziunea şi energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect! Dar, în continuare, ţin să vă asigur că voi rămâne acelaşi primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine. Doamne ajută-ne!”, a scris Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.
Prezenţa la urne a fost de 10,68% în municipiul Buzău şi 43,03% în comuna Ţinteşti, iar, conform legii, pentru a fi valabil, la referendum ar fi trebuit să participe cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar cel puţin 50% plus unu să fie de acord cu comasarea celor două localităţi.
Proiectul unificării celor două localităţi a pornit de la faptul că Buzăul nu se mai poate extinde pentru a se putea face investiţii majore, atât publice cât şi private, iar unirea cu comuna Ţinteşti ar fi asigurat viitorului oraş Buzău o suprafaţă administrativă de 153,4 kilometri pătraţi, însemnând o creştere de 88,6%, creându-se condiţii pentru dezvoltarea municipiului şi atragerea de noi investitori.
Editor : I.C
[ad_2]
Citește mai mult..