Antivacciniștii au ieșit în stradă în ziua cu cea mai mare incidență, în Capitală. AUR, Șoșoacă și partidul lui Dragnea, printre ei


Câteva mii de oameni protestează, sâmbătă, în Piața Universității și Piața Victoriei din București, după instituirea noilor restricții anti-Covid. O parte dintre manifestanți au blocat circulația rutieră. Protestele au loc chiar în ziua în care în Capitală a fost înregistrată cea mai mare incidență a cazurilor de Covid.

Protestul din Piața Universității a fost organizat de AUR, în timp ce cel din Piața Victoriei este asumat de „legiunea lupilor”. La protestul din Piața Victoriei participă și senatoarea Diana Șoșoacă.

Protestatarilor anti-vacciniști și anti-restricții li s-au alăturat și partidul lui Liviu Dragnea – câteva persoane cu pancarte „Alianța pentru Patrie” și-au făcut apariția la protest.

Protestatarii au plecat în marș din Piața Universității către Piața Victoriei, unind cele două proteste. Protestatarii nu respectă nicio regulă pentru împiedicarea răspândirii virusului.

Antivacciniștii au ieșit în stradă, sâmbătă, împotriva certificatului verde și noilor restricții. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunțarea la folosirea certificatului verde, precum și menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și „accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate”, fără transformarea unor spitale în unități Covid. O altă revendicare privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a spus că momentan nu se aplică amenzi, deși numărul participanților este cu mult mai mare față de limita prevăzută de lege. „Nu aș vrea să fac o estimare, pentru că nu aș vrea să greșim. Sunt mai multe de 100 de persoane, așa cum prevede legea în situația de față. La momentul actual ne concentrăm pe siguranța participanților. Avem organizatori declarați, așa că ne va fi mai ușor. E important să se poarte masca și să păstreze distanțarea. Indiferent de situație, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm și se delimiteze de incidente și să anunțe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob, conform Mediafax.

-știre în curs de actualizare

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..