Indignare în India, după ce pedeapsa unui bărbat care a agresat sexual un copil a fost redusă. „Sexul oral nu e circumstanță agravantă”
[ad_1]
La doar câteva zile după ce Curtea Supremă a Indiei a anulat o decizie privind o agresiune sexuală asupra unei fete de 12 ani, deoarece „nu a existat un contact piele-piele”, o altă hotărâre a provocat indignare. Înalta instanță din Allahabad a redus pedepasa unui bărbat acuzat că a agresat sexual un băiat de 10 ani.
Fapta datează din 2016, când bărbatul vizitase casa copilului, pe care ulterior l-a dus la un templu local unde l-a abuzat sexual. Acesta a forțat băiatul de 10 ani să-i facă sex oral. Îi dăduse copilului 20 de rupii (27 de cenți) să nu spună nimic despre agresiune și l-a amenințat cu consecințe în cazul în care o va face.
În august 2018, o instanță de judecată l-a găsit pe bărbat vinovat de „agresiune sexuală cu circumstanțe agravante” în temeiul Legii Pocso (protecția copiilor împotriva infracțiunilor sexuale) și l-a condamnat la 10 ani de închisoare.
Bărbatul a făcut recurs, iar judecătorul de la Înalta Curte din Allahabad i-a redus pedeapsa de închisoare la șapte ani, spunând că, potrivit legii, agresiunea nu a fost „agravantă”, ceea ce înseamnă că infracțiunea este mai puțin gravă decât a considerat-o instanța de fond, relatează BBC.
Experții în drept au pus sub semnul întrebării hotărârea, spunând că există mai mulți factori în Legea Pocso care fac ca agresiunea să fie „agravantă”, dintre care unul este că victima avea sub 12 ani.
Decizia a provocat indignare în India, mulți apelând la rețelele sociale pentru a o critica. „Revoltatoare și bizară”, „nici o pedeapsă nu poate șterge trauma acelui băiețel”, „ce e în neregulă cu judecătorul?” sunt doar câteva dintre reacții.
India are cel mai mare număr de copii abuzați sexual din lume, cu zeci de mii de cazuri raportate în fiecare an. Anul trecut, National Crime Records Bureau a înregistrat 43.000 de infracțiuni conform Legii Pocso – adică o medie de un caz la fiecare 12 minute.
Polițiștii spun că în peste 90% din cazuri, abuzatorii sunt cunoscuți de victimă, la fel ca în cazul băiețelului de 10 ani.
„Abuzul sexual asupra copiilor este numit o epidemie tăcută. Este peste tot. Se întâmplă în fiecare a doua casă și de-a lungul generațiilor. Dar există stigmatizare și o reticență generală de a vorbi despre acest subiect, deoarece mulți dintre agresori sunt membri apropiați ai familiei”, spune Anuja Gupta, reprezentant al unui ONG care se luptă împotriva abuzurilor sexuale.
Editor : R.K.
[ad_2]
Citește mai mult..