Ce sancțiune primesc oamenii care poartă măști textile sau de plastic?! Anunțul care intră în vigoare de sâmbătă

[ad_1]

De sâmbătă regulile se schimbă în România. Măștile textile sau de plastic sunt strict interzise. Alexandru Rafila a făcut anunțul.


In articol:


În urma ședinței de Guvern s-au decis noi restricții pentru români. Pentru a stopa infectarea cu virusul Sars-Cov-2, oficialii au impus din nou purtarea măștii în aer liber. Rafila a transmis  ce pedeapsă primesc persoanele care poartă măști de protecție textile sau de plastic începând cu data de 8 ianuarie.

Iată anunțul făcut de ministrul Sănătății.

Citeste si: Guvernul asigură că nu vor exista probleme la furnizarea energiei electrice și a gazului în această iarnă

Măsura obligativității purtării măștilor de protecție în aer liber a fost luată pentru o perioadă limitată de timp.
În prezent, nu s-a impus un anumit tip de mască, însă guvernanții se gândesc la o decizie în acest sens.

Citeste si: Am intrat oficial în valul 5 al pandemiei. Număr uriaș de infectări în ultimele 24 de ore! UPDATE

Noi măsuri din 8 ianuarie 2021

Tot mai mulți oameni au renunțat la purtarea măștii de protecție. De asemenea, mulți și-au achiziționat măști textile sau din plastic, care oferă o protecție redusă.

Citeste si: Alexandru Rafila: Când începe creșterea galopantă de infectări din valul 5. „Am spus 15 ianuarie, dar nu sunt clarvăzător”

Autoritățile încearcă tot ce le stă în putință pentru a ține virusul cât mai departe de populație, astfel că încearcă pe cât posibil să convingă oamenii că se expun unui risc major din cauza acestor măști, astfel că cele mai bune sunt cele de tip FFP2, medicinale.

Ce a transmis ministrul Alexandru Rafila?!

[Sursa foto: Facebook]

„Nu există niciun fel de impunere. Cine dorește poate utiliza și alte tipuri de măști mai scumpe, precum FFP2,​ însă e vorba de trecerea de la măștile textile, care sunt foarte puțin eficiente, la o trecere către uniformizarea utilizării măștilor medicinale, care sunt mult mai utile.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a anunțat că ar fi bine ca toți oamenii să poarte măști medicinale pentru a fi protejați într-o proporție mai mare. Până acum nu au fost întroduse sancțiuni pentru cei care aleg să se protejeze prin măști textile sau de plastic.

Chiar dacă individul este liber să aleagă ce fel de mască să poarte, minstrul Sănătății a declarat că s-a pus problema sancțiunilor. Astfel că acest subiect încă se discută, urmând ca atunci când se ia o decizie finală, populația să fie anunțată.

„Nu ne-am gândit la ce ar putea păți cei care folosesc măști textile sau de plastic.(…) Cred că e o chestiune de bun simț. Ne gândim, discutăm despre sancțiuni. Masca de protecție nu se poartă doar când ești singur în parc și faci sport, de exemplu. În rest, porți mască, pentru că riscul de contaminare este foarte mare”, a spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultim moment despre certificatul verde! „Dacă nu este posibilă operaționalizarea lui în perioada imediat urmatoare, efectul său se va diminua”

[ad_2]

Citește mai mult..