Uniunea Europeană pregătește o nouă serie de sancțiuni pentru Rusia. Vor include probabil oţel, bunuri de lux, combustibil pentru avioane şi multe altele

[ad_1]

Uniunea Europeană lucrează la un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar putea restricţiona închirierea de avioane şi importul şi exportul de produse precum carburanţi, produse din oţel şi bunuri de lux, au declarat două surse care cunosc discuţiile, transmite CNBC.


In articol:


În urma crimelor de război comise de forţele ruse în Ucraina, UE pregătește un set de noi sancțiuni pentru Rusia lui Vladimir Putin.

410 cadavre au fost găsite în oraşe recucerite, de la retragerea forţelor ruse din jurul Kievului

Europa condamnă crimele comise de armata rusă, mai ales după uciderile în masă ce au avut loc în orașul Bucea, un oraş ucrainean apropiat de capitala ţării Kiev, care
a fost sub ocupaţie rusă până de curând. 

Ar fi cel de-al cincilea pachet de sancțiuni adoptat de UE împotriva Rusiei, de la începutul războiului din Ucraina.

Citeste si: Zelenski l-a menționat pe Nicolae Ceaușescu în discursul său. Ce a transmis președintele ucrainean

Doi oficiali UE, care nu au dorit să fie numiţi din cauza naturii sensibile a discuţiilor, au declarat pentru CNBC că o propunere pentru următorul pachet de sancţiuni include leasing de avioane, produse din oţel, bunuri de lux şi combustibil pentru avioane, potrivit news.ro.

Unul dintre oficiali a adăugat că ”evident, lipseşte o componentă mare”, cu referire la lipsa de măsuri privind sectorul energetic rus.

Polonia a anunţat luna trecută că va opri importurile de cărbune rusesc

”Vrem să fim, [în] timp scurt, mai puţin dependenţi de importurile ruseşti de energie ale Uniunii Europene, iar Germania va sprijini noi sancţiuni împotriva Rusiei”, a declarat luni ministrul german de Finanţe Christian Lindner, pentru CNBC, la Luxemburg.

”Trebuie să punem mai multă presiune asupra lui Putin şi trebuie să izolăm Rusia, trebuie să tăiem toate relaţiile economice cu Rusia, dar în acest moment nu este posibil să tăiem aprovizionarea cu gaze”, a adăugat el.

Citeste si: Ciucă: Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca cetăţenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viaţă normală şi un trai decent

Întrebat dacă, aşa cum a sugerat Macron, UE ar trebui să continue cu sancţiunile pentru petrol şi gaze, Lindner a spus: ”Fără speculaţii din partea mea”.

Austria s-a declarat împotriva interzicerii gazelor rusești

”Austria nu este în favoarea mai multor sancţiuni privind gazele. Suntem foarte dependenţi de gazele ruseşti şi cred că toate sancţiunile care ne-ar lovi mai mult decât pe ruşi nu ar fi bune pentru noi. De aceea suntem împotriva sancţiunilor în materie de petrol şi gaze”, a declarat pentru CNBC Magnus Brunner, ministrul federal al Finanţelor din Austria.

Citeste si: Zeci de jurnaliști au fost uciși sau capturați în Ucraina. Anunțul făcut de Olena Zelenska

Biroul european de statistică estimează că Austria a importat aproape 59% din necesarul său de gaze naturale din Rusia în cursul anului 2020.

Bulgaria, Republica Cehă, Letonia şi Ungaria au importat o pondere şi mai mare de gaze naturale din Rusia în acelaşi an, potrivit Eurostat, conform news.ro.

[ad_2]

Citește mai mult..