Amenințări cu bătaia în Parlament. Mai mulți membri AUR au iscat un scandal, nemulțumiți că un proiect nu a trecut de votul majoritățiiNou scandal în Parlament în care protagoniști sunt aleși ai formațiunii politice AUR. Nemulțumiți că un proiect de lege pe care ei îl susțineau nu a reușit să treacă de votul majorității, l-au confruntat pe liderul de grup al deputaților PSD, Alfred Simonis.

 

Atitudinea agresivă s-a răsfrânt și asupra jurnaliștilor. Discuția a degenerat în jigniri și amenințări cu bătăia. Unul dintre aleșii implicați în scandal este deputatul AUR, Dumitru Focșa.

Discuţiile au pornit după ce propunerea legislativă „Legea suveranităţii – Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român”, iniţiată de AUR, a fost respinsă de plen.

La ieşirea din sală, Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia, acuzându-l că vorbeşte urât.

– Băi nesimțitule, valutistule! 

– Dispari de aici!

– Băi nesimțitule, valutistule! 

– Dispari de aici!

– V-a pus Ciolacu, aici…

– Eu sunt cetățean care îți plătește ție salariile, trădătorule!

– I-ați spus foarte clar: „Vrei să te bat aici?”

– Nu așa îmi vorbește el mie! Da, i-am spus că îl calc în picioare… Nu o aduci pe mama în discuţie. Eşti om politic. Mama e decedată de doi ani de zile.

Marţi, propunerea legislativă „Legea suveranităţii – Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român” a fost respinsă de Camera Deputaţilor, cu 229 voturi pentru respingere, 30 contra şi o abţinere.

Editor : A.A.Citește mai mult..