Germania va importa gaz din Qatar. Berlinul a semnat un parteneriat în domeniul energiei cu Doha

[ad_1]

Germania face încă un pas în procesul de reducere a dependenței față de gazul rusesc. Guvernul de la Berlin a încheiat, vineri, un parteneriat în domeniul energetic cu Doha, astfel că țara ar urma să importe gaz din Qatar începând din 2024.

Ministrul energiei din Qatar, şeicul Tamim bin Al Thani, şi ministrul german pentru economie, Robert Habeck, au semnat, la Berlin, un memorandum de înţelegere pentru aprofundarea cooperării în timpul unei vizite de stat, a informat vineri ministerul lui Habeck.

Parteneriatul va ajuta Germania să-şi diversifice aprovizionarea importând gaz natural lichefiat din Qatar şi dezvoltând cooperarea în ceea ce priveşte „hidrogenul verde”, a precizat Ministerul pentru Afaceri Economice şi Acţiune Climatică de la Berlin.

Parteneriatul energetic între Qatar şi Germania va promova „contacte la nivel înalt” între cele două guverne în chestiuni legate de energie şi va aduce împreună jucători publici şi privaţi din acest sector, scrie agenția dpa, citată de Agerpres. De asemenea, au fost planificate întâlniri periodice între ministrul energiei din Qatar şi omologul său german.

Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, a declarat într-o conferință de presă comună, alături de cancelarul german Olaf Scholz, că speră că Doha va începe să furnizeze gaze naturale lichefiate Germaniei în 2024.

„Qatarul va deveni un element-cheie în strategia de viitor a Germaniei referitoare la renunţarea la gazele ruseşti. Problema securităţii energetice joacă un rol important pentru noi. Germania îşi va dezvolta infrastructura pentru a fi în măsură să importe gaze lichefiate cu ajutorul navelor. E un pas mare, iar Qatarul joacă un rol important în strategia noastră”, a declarat, de asemenea, Olaf Scholz.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..