Joe Biden se declară „hotărât” să interzică armele de asalt în SUA: „America este înecată în arme de război”



Joe Biden s-a declarat „hotărât” să reglementeze situația armelor de foc din Statele Unite și să interzică armele de asalt, acestea fiind folosite în mod frecvent de atacatori în atentate sângeroase, relatează Reuters. Președintele american a spus că America este „înecată în arme de război”.

„Sunt hotărât să interzic aceste arme din nou. Nu mă voi opri până facem acest lucru”, a spus Biden cu ocazia unui eveniment găzduit de Casa Albă. „Armele de asalt trebuie să fie interzise. Ele au fost interzise. Sunt decis să interzic din nou aceste arme şi încărcătoarele cu capacitate mare”, a adăugat el, citat de Reuters și Agerpres.

Președintele american şi-a exprimat susţinerea pentru al doilea amendament la Constituţia SUA, care conferă americanilor dreptul de a deţine arme de foc, dar a precizat că „dreptul de a purta arme nu este un drept absolut de a-i domina pe toţi ceilalţi”.

Anterior, în luna mai, 19 copii au fost uciși tot într-un atac cu arme de foc, la o școală din Texas.

În urmă cu o săptămână, un bărbat a omorât şapte oameni şi a rănit alţi aproape 30 la o paradă locală într-o suburbie a metropolei americane Chicago. El îşi achiziţionase arma de asalt în mod legal, deşi se ştia că deţine şi un arsenal de cuţite şi în 2019 ameninţase că vrea să-şi omoare întreaga familie, determinând intervenţia poliţiei.

Militanţii împotriva violenţelor comise cu arme de foc susţin măsuri cum sunt creşterea limitei de vârstă pentru achiziţionarea anumitor arme şi interzicerea folosirii de încărcătoare cu capacitate mare.

Zeci de mii de americani au ieşit în stradă în mai multe oraşe, inclusiv în capitala Washington, pentru cere oprirea „masacrelor” comise cu arme de foc şi adoptarea de către Congres a unor reforme pentru controlul acestor arme.

Editor : Adrian Dumitru



Citește mai mult..